Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στα Στενά του Ορμούζ και της παρατεταμένης σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Τίθεται σε ισχύ η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 100 προμηθευτικές επιχειρήσεις, 12 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και 3 εξειδικευμένα καταστήματα παιχνιδιών και σχολικών ειδών.
Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο πακέτο ελαφρύνσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Πολιτείας και επιχειρηματικού κόσμου.
Με περισσότερους από 1.660 κωδικούς ξεκινάει αύριο η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών - Μέση μείωση τιμών που κινείται σήμερα περίπου στο 7% - Πώς θα ενημερώνονται οι καταναλωτές
Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα φέρουν ειδική σήμανση στα ράφια, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να τα αναγνωρίζουν ευκολότερα και να συγκρίνουν τις νέες τιμές
Αυστηρό μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία απηύθυνε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Λαρς Κλινγκμπάιλ, καtemplatesώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να βάλει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.
Τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης, η πορεία των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και η ακρίβεια κυριάρχησαν στη συζήτηση, ενώ η ΔΕΘ πλησιάζει και μαζί της οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την οικονομία.
Την πορεία υλοποίησης της Εθνικής Πρωτοβουλίας Μείωσης Τιμών παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι η δράση εμπλουτίζεται καθημερινά με νέους κωδικούς και προμηθευτές για την ανακούφιση των νοικοκυριών.
Με φόντο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την παρουσίαση των βασικών κατευθύνσεων της οικονομικής πολιτικής για το 2027, καθώς και ενός συνολικού σχεδίου για την πορεία της χώρας έως το 2030.
Σημάδια αποκλιμάκωσης εμφανίζουν οι τιμές των τροφίμων στο ράφι, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, προσφέροντας μια προσωρινή ανακούφιση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που δέχονται έντονες πιέσεις τα τελευταία χρόνια.
Με γεμάτη ατζέντα και δύο σημαντικές προθεσμίες να λειτουργούν ως αντίστροφη μέτρηση, το Ταμείο Ανάκαμψης και η ΔΕΘ, επιστρέφει σε πλήρη πολιτική δράση η κυβέρνηση μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα.
Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ατζέντα να περιλαμβάνει από την ολοκλήρωση του «Ελλάδα 2.0» και την αντιμετώπιση της ακρίβειας έως τη νέα σχολική χρονιά, τη νησιωτικότητα και τα ειδικά χωροταξικά πλαίσια.
Στα βασικά ζητήματα της οικονομίας, τις επικείμενες εξαγγελίες στη ΔΕΘ, το στεγαστικό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο vidcast Politics του News24/7.
Προς παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών ανά λίτρο στο ντίζελ κίνησης, μαζί με τον ΦΠΑ, και μετά τις 31 Αυγούστου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ καταγράφουν μια ολοένα δυσκολότερη πολιτική πραγματικότητα για τον Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκου Κουγιουμτζή, η υποτονική αυτή εικόνα αντανακλά τη δυσκολία των καταναλωτών να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Διευρύνεται η εθνική πρωτοβουλία για τις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ: 686 επώνυμοι κωδικοί, ακόμη 230 σε σχολικά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας – Έρχονται νέες συμμετοχές εταιρειών
Τη διαχείριση των οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, τις κυβερνητικές πολιτικές για το δημογραφικό, την ακρίβεια, το στεγαστικό και τη διαχείριση των υδάτων υπερασπίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1.