Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέστειλε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ζητώντας επειγόντως ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας απέναντι στις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις.
Το Ισραήλ απέστειλε συστοιχίες του αντιαεροπορικού συστήματος «Iron Dome» μαζί με προσωπικό για τη λειτουργία τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με δήλωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι.
Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας, Άντρις Σπρουντς, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετά το περιστατικό της Πέμπτης κατά το οποίο δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της χώρας από τη Ρωσία και έπληξαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.
Η Σουηδία θα αποκτήσει αμυντικούς εξοπλισμούς ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (317 εκατομμυρίων ευρώ) για την άμυνά της απέναντι στους πυραύλους, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα μαχητικά αεροπλάνα, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνησή της.
Τις ερχόμενες εβδομάδες η Βρετανία θα στείλει περισσότερους πυραύλους για την αντιαεροπορική άμυνα στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη (25/11) και κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.
Οι αρχές της Ρωσίας διαβεβαίωσαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε επιδρομή drones της Ουκρανίας με στόχο τη Μόσχα, μερικά 24ωρα πριν από τις τελετές της 9ης Μαΐου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, με άλλα λόγια το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γηραιά Ήπειρο.