Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, υποστηρίζει ότι ο Τραμπ επιδιώκει να τον εκδιώξει και ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας και ο στρατός θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.
Ποια είναι η εικόνα στο πολιτικό σκηνικό περίπου 500 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες, όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027;
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που οδηγεί σε άμεση αύξηση του εισοδήματος για 4 εκατομμύρια πολίτες μέσω της μείωσης των φόρων με ειδική μέριμνα για νέους, οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους.
Η έρευνα καταγράφει τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών από την ΕΕ και τον προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας, μετά το 2027, με την πλειοψηφία να ζητά από την ΕΕ μεγαλύτερη ευθύνη, κοινή δράση, διαφάνεια και επενδύσεις σε τομείς ουσιαστικής σημασίας.
Ταυτόχρονα, πάνω από το ένα τέταρτο του δείγματος (το 27%) θεωρεί από πιθανό ως πολύ πιθανό η Γερμανία να υποστεί στρατιωτική επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την επίθεση με μολότοφ κατά τεσσάρων αστυνομικών μετά από πορεία υπέρ της Παλαιστίνης, το απόγευμα της Κυριακής. Oι δράστες αδιαφόρησαν για τους πολίτες που βρίσκονταν δίπλα στους μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ.
Σήμερα, σε ένα σούπερ μάρκετ του Τόκιο, οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν ένα πλακάτ με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη στους πελάτες για την έλλειψη ορισμένων προϊόντων, η οποία αποδόθηκε σε «πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον σεισμό».
Ξεκαθαρίζει η Λευκωσία μετά τις δηλώσεις από Ισραήλ ότι εάν δεχθεί επίθεση θα ζητήσει πλοία από Κύπρο – «Αφορά ναύλωση του κράτους του Ισραήλ και όχι από την Κυπριακή Δημοκρατία» – Δεν είναι σε συνεννόηση με ΚΔ – «Έχουμε δεχτεί αιτήματα, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, να ενεργοποιηθεί το σχέδιο ΕΣΤΙΑ»
Σύμφωνα με τους Times of Israel πρόκειται για μία οδηγία που έρχεται να προστεθεί στην ήδη προγραμματισμένη χρήσης των στρατιωτικών μεταφορών Hercules για επαναπατρισμό Ισραηλινών.
Σχετικά με τα ζητήματα της βίας ανηλίκων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε η Αστυνομία να είναι κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις των νέων»