Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί το ελληνικό FBI, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό και οι τελωνειακές αρχές, ενόψει της παγκόσμιας συνάντησης της διαβόητης λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επιχείρηση εξάρθρωσης παρόμοιων κυκλωμάτων στην Κρήτη μέσα σε λίγες ημέρες, με τη συνολική ζημιά για τον Οργανισμό να ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
Ένα καθεστώς απόλυτου τρόμου και αυθαιρεσίας, το οποίο είχε επιβληθεί από το 2021 σε περιοχές του Ρεθύμνου και των Βοριζίων, εξαρθρώθηκε οριστικά μετά από ευρεία επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έρευνα του λεγόμενου «ελληνικού FBI» για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στα Βορίζια Ηρακλείου, η οποία κατηγορείται για εκβιασμούς, παράνομη οικειοποίηση αγροτικών εκτάσεων και απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω παράνομων επιδοτήσεων.
Ένα καίριο πλήγμα σε οργανωμένο δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της νεοσύστατης Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, γνωστής και ως «ελληνικό FBI».
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι τέσσερις ένοπλοι ληστές της τράπεζας στην Κάτω Τιθορέα, καθώς και ακόμη τέσσερα άτομα που φέρονται ως συνεργοί τους, μετά από μεγάλη επιχείρηση των αρχών που ολοκληρώθηκε με συλλήψεις σε Αθήνα και Αλεποχώρι.
Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της «συμμορίας των οκτώ» ξεκίνησε αμέσως μετά το χθεσινό χτύπημα σε τράπεζα της Κάτω Τιθορέας, από όπου οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν το ποσό των 200.000 ευρώ.
Σε μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών προχώρησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε στην Αττική.
Οι «άνδρες του ελληνικού FBI» προχώρησαν σε 22 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται λογιστές, επιχειρηματίες της εστίασης, αλλά και πρόσωπα της δημοσιότητας, όπως γνωστοί TikTokers, παίκτες ριάλιτι και μοντέλα.
Στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που προκάλεσε τεράστια οικονομική αιμορραγία στα δημόσια ταμεία, προχώρησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (το λεγόμενο «ελληνικό FBI») μετά από ευρεία επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/3).
Στη σύλληψη του Γιώργου Τσαγκαράκη, ιδιοκτήτη γνωστής γκαλερί στο Κολωνάκι, προχώρησαν οι αρχές κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος («ελληνικό FBI»), έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε λόγω ύποπτης δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 2024 έως και τον Ιανουάριο του 2026
Αποκαταστάθηκε η τηλεδιοίκηση στη σιδηροδρομική γραμμή Πλατύ – Αιγίνιο, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται και σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν εκ νέου τα καλώδια με τσιμέντο.
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της νεοσύστατης Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), γνωστής και ως «ελληνικό FBI», η οποία στους πρώτους 16 μήνες λειτουργίας της κατάφερε να καταφέρει καίρια πλήγματα σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.
Με μια πρωτοφανή σε κλίμακα επιχείρηση «σκούπα» έκανε ποδαρικό το 2026, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) κατάφεραν καίριο πλήγμα στο λαθρεμπόριο καυσίμων.
Σε μια συντονισμένη επιχείρηση διεθνούς επιπέδου, η νέα Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (γνωστή ως «ελληνικό FBI») σε συνεργασία με την αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (H.S.I.), έβαλε τέλος στη δράση επικίνδυνου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων.
Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 30 Δεκεμβρίου 2025, αστυνομική επιχείρηση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.