Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα, δέκα ημέρες μετά τον καταστροφικό διπλό σεισμό της 24ης Ιουνίου, καθώς οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια εξανεμίζονται.
Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει πλέον τους 1.500, ενώ σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια.
Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού και εκτεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης έχει κηρυχθεί ολόκληρη η επικράτεια της Βενεζουέλας, έπειτα από το ισχυρότερο σεισμικό γεγονός που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 126 χρόνια.
Η προσωρινή ηγέτιδα της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες, ανακοίνωσε βάσει των πρώτων στοιχείων ότι ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 32 νεκρούς και 700 τραυματίες