Η αποπομπή της υπουργού Δικαιοσύνης, Παμ Μπόντι, σήμανε το τέλος της περιόδου εσωτερικής «γαλήνης» στην κυβέρνηση Τραμπ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή αβεβαιότητας για τα κορυφαία στελέχη του αμερικανικού υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε στην Μπόντι την καρατόμησή της την περασμένη Τετάρτη (1/4), ενώ μετέβαιναν μαζί στο Ανώτατο Δικαστήριο, αρνούμενος μάλιστα το αίτημά της να παραμείνει στο πόστο της μέχρι το καλοκαίρι.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέπεμψε την Πέμπτη (02/04) την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι, μια πιστή σύμμαχό του, την οποία ωστόσο επέκρινε για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Έπστιν.
Το ενδεχόμενο αποπομπής της υπουργού Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι από το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, εμφανιζόμενος δυσαρεστημένος με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Επστάιν, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».
Σε μια φορτισμένη κατάθεση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Αμερικανίδα Υπουργός Δικαιοσύνης, Παμ Μπόντι, εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τα δεινά που υπέστησαν τα θύματα του Τζέφρι Επστάιν, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα καταδικασμένο παιδεραστή ως «τέρας».
Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος τους σε δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.
Ο Τραμπ άσκησε πιέσεις για κατηγορίες κατά του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, του γερουσιαστή Άνταμ Σιφ και της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης