Την άνοιξη αναμένεται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Εκεί θα αποσαφηνιστούν οι εκλογικοί στόχοι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα ηγηθεί της εκλογικής μάχης.
Από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη, η αλλαγή του χρόνου γιορτάστηκε με εντυπωσιακά θεάματα, συναυλίες και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε δρόμους και πλατείες.
«Το νέο έτος έρχεται φορτωμένο με όσα αντέξαμε, με όσα μας πλήγωσαν, με όσα πρέπει να διορθώσουμε τώρα - χωρίς άλλες δικαιολογίες. Φτάνουν πια η επικοινωνία, τα ψέματα και οι διχασμοί», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σε μια σειρά από χώρες μέλη της ΕΕ τη χρονιά που έρχεται θα στηθούν κάλπες, που θα επηρεάσουν τόσο το πολιτικό κλίμα όσο και τις μελλοντικές ισορροπίες εντός της Ένωσης.
Με αυστηρούς και δραματικούς τόνους, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, προειδοποιώντας για έναν κόσμο που βυθίζεται στο «χάος», με διχασμούς, βία, κλιματική κατάρρευση και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.