Δήλωσε ότι ελπίζει να συνομιλήσει με τον Τραμπ αύριο ή τις προσεχείς ημέρες, με επίκεντρο την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία ετοιμάζει νομοσχέδιο για να διευκολύνει τη συνεργασία. Καλεί τις ΗΠΑ να μην σταματήσουν να τη στηρίζουν. Ικανοποίηση στη Μόσχα για την απόφαση της Ουάσιγκτον να σταματήσει να στέλνει όπλα.
Η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, καθώς βλέπει τους Ρώσους να ενισχύουν τις θέσεις τους κοντά στα σύνορα, ενώ οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται
Οι πιλότοι εκπαιδεύονταν για χρόνια και οι υπηρεσίες πληροφοριών δημιούργησαν δίκτυα για την πολύπλευρη επίθεση στο Ιράν, η οποία περιελάμβανε ένα τέχνασμα που ονομάστηκε «Κόκκινος Γάμος»
Σε μια εποχή κλιμακούμενων γεωπολιτικών κρίσεων, οι κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης επιταχύνουν τις επενδύσεις τους στον τομέα της άμυνας, διαμορφώνοντας το μέλλον της στρατιωτικής τεχνολογίας.
Στις 25 Ιουνίου 1950 ξεκίνησε ο πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο, σχεδόν ένα χρόνο μετά την άρση του Σοβιετικού αποκλεισμού του Βερολίνου, που είχε τότε θεωρηθεί ως η πρώτη εκδήλωση του λεγόμενου «Ψυχρού Πολέμου».
Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν ανέβασε τη σύγκρουση του Ισραήλ με την Τεχεράνη σε νέο επίπεδο. Τρία τα πιθανά σενάρια για το μέλλον, ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής που θέλει να επιδιώξει η Ουάσιγκτον.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη καταστήσει σαφές ότι η Ιταλία δεν έχει συμμετάσχει με κανέναν τρόπο και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε στρατιωτικές δράσεις, και είναι σαφές ότι οι ιταλικές βάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με κυβερνητική άδεια.
Ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Έρικ Κουρίλα, έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Τεχεράνης και Ισραήλ
Η Βρετανία, η Ιρλανδία και αρκετές ακόμη χώρες, εκ των οποίων η Ελβετία, η οποία εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, ανακοίνωσαν ότι απέσυραν το διπλωματικό τους προσωπικό που υπηρετούσε στη χώρα αυτή λόγω του πολέμου με το Ισραήλ.