Μεγάλη προσοχή! Εκτεθειμένα στον κίνδυνο τα δίκτυα Wi-Fi - Τι συμβαίνει;

 
Μεγάλη προσοχή! Εκτεθειμένα στον κίνδυνο τα δίκτυα Wi-Fi - Τι συμβαίνει;

Ενημερώθηκε: 16/10/17 - 20:24

Μεγάλη προσοχή: Εκτεθειμένες στον κίνδυνο είναι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας με το όνομα «Κρακ» (Krack).

Σύμφωνα με Βέλγους ειδικούς, «έσπασαν» την προστασία του πρωτοκόλλου WPA2 και θεωρούν πως η πλειονότητα των συνδέσεων, που χρησιμοποιούν το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο ασφάλειας WPA2, κινδυνεύουν να παραβιασθούν, μέχρι το πρόβλημα διορθωθεί, όπως φαίνεται και στο BBC και στον «Guardian».

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για όλα τα λειτουργικά συστήματα ανεξαιρέτως!

Google

«Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα και θα προστατεύουμε όποιες συσκευές επηρεασθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», εκφράζει εκπρόσωπος της , την ώρα που η αμερικανική ομάδα κυβερνο-ασφάλειας CERT (Computer Emergence Readiness Team) εξέδωσε σχετική προειδοποίηση.

Στον αντίποδα, ερευνητής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λέουβεν, καθησυχάζει τονίζοντας πως για να επιτεθεί κάποιος πρέπει να είναι κοντά στη συσκευή - στόχο. «Οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νέα τεχνική για να διαβάσουν πληροφορίες που έως τώρα θεωρούνταν ότι ήταν ασφαλείς λόγω κρυπτογράφησης. Θα μπορούσαν έτσι να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, μηνύματα e-mail, φωτογραφίες κ.α.».

Πάντως, οι συνδέσεις τόσο μέσω ασφαλών ιστοτόπων όσο και μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) θεωρούνται ακόμη ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλύφθηκε δίκτυο παιδεραστών- 10 συλλήψεις