Ο Μπιλ Γκέιτς ζητάει συγγνώμη από τους χρήστες των Windows

Ο Μπιλ Γκέιτς ζητάει συγγνώμη από τους χρήστες των Windows
Ενημερώθηκε: 26/09/17 - 12:03

Ο Μπιλ Γκειτς είναι ο άνθρωπος που έφερε ουσιαστικά την τεχνολογία στα σπίτια μας και την έκανε προσιτή ακόμα και για τους τεχνολογικά αναλφάβητους με το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα, των Windows.  Όμως ακόμα και ο τεράστιος Μπιλ Γκέιτς αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για ένα λάθος όπως αποκαλύπτει στον σχεδιασμό των Windows.

Η εντολή Ctrl+Alt+Del  που χρησιμεύει συνήθως για τη διαχείριση των διάφορων εργασιών που «τρέχουν» εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή, θα ήταν το λάθος που θα διόρθωνε ο ιδρυτής της Microsoft αν μπορούσε να γυρίσει πίσω στο χρόνο. Η εντολή απαιτεί και τα δύο χέρια του χρήστη για να εκτελεστεί, με τον Μπιλ Γκέιτς να δηλώνει πως θα προτιμούσε να την αντικαταστήσει με κάτι διαφορετικό, ιδανικά με ένα μόνο κουμπί.

Όταν του έγινε η σχετική ερώτηση, ο Gates είπε: «Το πληκτρολόγιο του επιτραπέζιου υπολογιστή της IBM είχε μόνο έναν τρόπο για να διακόψει εγγυημένα τις εργασίες. Έτσι, προφανώς, οι άνθρωποι που το σχεδίασαν θα έπρεπε να είχαν προσθέσει ένα ακόμα κουμπί συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό».

«Δεν είμαι βέβαιος πως μπορείς να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αλλάξεις μικρά πράγματα στη ζωή σου χωρίς να θέσεις άλλα πράγματα σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Gates. «Αλλά σίγουρα, αν μπορούσα να κάνω μια μικρή διόρθωση, θα έκανα τη συγκεκριμένη εφαρμογή να λειτουργεί με ένα μόνο κουμπί».

Η εφαρμογή Ctrl+Alt+Del δημιουργήθηκε από τον David Bradley, ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο να εκτελεστεί μόνο με το ένα χέρι. Ο ίδιος είχε πει πως απαιτούσε «δουλειά πέντε λεπτών» και κανονικά προοριζόταν μόνο για τις εσωτερικές εργασίες των developers και όχι για γενική χρήση από το κοινό. «Μπορεί να την εφηύρα εγώ, αλλά ο Bill την έκανε διάσημη», είχε πει κάποτε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος από σήμερα το mail της Yahoo

Η τουαλέτα μας μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα!

Χωρίς Google και Youtube πολλές χώρες