«Διάβασαν» τους κώδικες του iPhone οι ΗΠΑ

«Διάβασαν» τους κώδικες του iPhone οι ΗΠΑ
Ενημερώθηκε: 29/03/16 - 08:44

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «ξεκλείδωσε» iPhone υπόπτου, αποσύροντας την απαίτησή του κατά της Apple.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι κατόρθωσε να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσε ένας από τους ενόπλους στο Σαν Μπερναντίνο. Μετά την εξέλιξη αυτή, απέσυρε τη νομική υπόθεσή του έναντι της Apple, αφήνοντας (νομικά) ανοιχτό το θέμα διαχείρισης των κωδικοποιημένων πληροφοριών που αποθηκεύονται στα έξυπνα κινητά.

Το ξαφνικό τέλος της νομικής διαμάχης που έφερε σε δύσκολη θέση τη βιομηχανία παραγωγής κινητών νέας τεχνολογίας, θεωρείται ως νίκη της Apple. Η εταιρία εναντιώθηκε στην απόφαση δικαστηρίου την οποία αξιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας την παραγωγή νέου προγράμματος, που θα επέτρεπε την «εναλλακτική» πρόσβαση στα στοιχεία και τις πληροφορίες ενός κινητού iPhone.

Ωστόσο, η νομική διάσταση της δυνατότητας «προσβολής» ενός κινητού για την απόκτηση κρυπτογραφημένων πληροφοριών που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος του, παραμένει ένα ανοιχτό νομικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί. Οι εταιρίες παραγωγής συσκευών σύγχρονης τεχνολογίας, επιμένουν ότι οτιδήποτε βοηθά τις αρχές να έχουν πρόβαση στα στοιχεία ασφάλειας των συσκευών που παράγουν, υπονομεύει την προσωπική ασφάλεια των χρηστών που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και γενικότερα τις συσκευές της σύγχρονης τεχνολογίας.