Δούλεψε πάλι η τουρκική μονταζιέρα; Υποτιθέμενη επιχείρηση διάσωσης μεταξύ Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου, εντός των ορίων του «χάρτη Μπαχτσελί»;

 
Υποτιθέμενη επιχείρηση διάσωσης μεταξύ Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου, εντός των ορίων του «χάρτη Μπαχτσελί»;

Ενημερώθηκε: 13/07/22 - 18:59

Ακόμα και με αμφισβητούμενες διασώσεις -και μάλιστα στην καρδιά των Κυκλάδων- οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο.

Τελευταίο περιστατικό μια περίεργη υπόθεση διάσωσης, η οποία υποτίθεται ότι έγινε από τους Τούρκους στο Αιγαίο πέλαγος, στις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου, εντός της Ελληνικής περιοχής Ε-Δ, η οποία συμπίπτει με τα όρια του FIR Aθηνών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της (https://www.sg.gov.tr) και ειδικότερα στο τμήμα όπου αναρτά καθημερινά τις προπαγανδιστικές ανακοινώσεις κατά της Ελλάδας για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις,  γνωστοποίησε την διεξαγωγή επιχείρησης Έρευνας – Διάσωσης, σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης.

Η θαλάσσια αυτή περιοχή, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται στις Κυκλάδες και συμπίπτει με το FIR Aθηνών.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική ανακοίνωση «29 Ιουνίου 2022, στις 19:55, λάβαμε την πληροφορία ότι απαιτείται εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής από αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία. Απεστάλησαν αμέσως ελικόπτερο και 1 σκάφος της Διοίκησης. Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή του ελικοπτέρου μας και  μεταφέρθηκε ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του στις 21:10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αιγαίου στη Σμύρνη».

Οι Τούρκοι φρόντισαν να δώσουν στην δημοσιότητα οπτικό υλικό, το οποίο όμως φαίνεται ότι τελικά ήταν πρώτη ύλη για την τουρκική «μονταζιέρα» 

Και χρησιμοποιούμε τη λέξη «μονταζιέρα» γιατί από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για το αν έγινε πραγματικά το περιστατικό και δεν ήταν στημένο!

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία από τα οποία προκύπτούν σοβαρές υπόνοιες «στημένου προβοκατόρικου περιστατικού» είναι:

  1. Η σπουδή των Τούρκων να φτιάξουν και δημοσιοποιούν οπτικό υλικό.
  2. Ο υποτιθέμενος «ασθενής», που φαίνεται στο οπτικό υλικό, κάθε άλλο παρά δείχνει άνθρωπο με καρδιακό επεισόδιο. Μάλιστα φαίνεται βρίσκεται μόνος του στο κατάστρωμα του σκάφους.
  3. Το ντύσιμο του «ασθενή» μόνο σε μέλος πληρώματος αλιευτικού δεν παραπέμπει.

Είναι, ακόμα, σημαντικό το γεγονός, ότι η περιοχή που έγινε η τουρκική επιχείρηση βρίσκεται εντός του διαβόητου «χάρτη Μπαχτσελί» που έδωσαν μέλη των «Γκρίζων Λύκων» στον φασίστα συνεταίρο του Ερντογάν, καθώς επίσης και με τον χάρτη που η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών προβάλλει ως τουρκική στην ιστοσελίδα της.

Στον παραπάνω χάρτη φαίνονται, με τις κίτρινες κουκίδες, τα πιθανά σημεία, τα οποία απέχουν 75 ναυτικά μίλια από την τουρκική πόλη Σεφεριχισάρ, στις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου.
Στον παραπάνω χάρτη φαίνονται, με τις κίτρινες κουκίδες, τα πιθανά σημεία, τα οποία απέχουν 75 ναυτικά μίλια από την τουρκική πόλη Σεφεριχισάρ, στις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ