Η τουρκική «μονταζιέρα» και τα ελληνικά... «δώρα»!

 
Η τουρκική «μονταζιέρα» και τα ελληνικά... «δώρα»!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/08/22 - 23:02

Του Γιάννη Μιχελάκη

Όσοι πιστεύουν, ότι επειδή ο Ερντογάν δεν έστειλε το γεωτρύπανο στην Κυπριακή ή στην Ελληνική ΑΟΖ «καθαρίσαμε» με την Τουρκία, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, πλανώνται πλάνην οικτραν!

Κίνηση τακτικής ήταν για το ανατολίτικο παζάρι του «γιαλαντζι σουλτάνου» με τους Αμερικανούς για τα F-16. Κατά τ' άλλα, η Τουρκία μια χαρά συνεχίζει να ξεδιπλώνει το σχέδιο της, όχι μόνο στο Αγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για στην Θράκη!

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι κάνουν οι Τούρκοι... Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς... Εμεις ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία.

Έχουμε συνειδητοποιήσει το σοβαρότητα της καταστασης ή κοιμόμαστε τον... «ύπνο του δικαίου».

Για παράδειγμα, μπορεί στην μεγάλη εικόνα, το τελευταίο διάστημα, να κυριάρχησε η... μετριοπάθεια του Ερντογάν, που μας... έκανε τη χάρη να μην προκαλέσει με το γεωτρύπανο, αλλά την ίδια ώρα, «κάτω από τα ραντάρ» Αμερικανών και Ευρωπαίων, αργά και μεθοδικά, ξεδιπλώνει το σχέδιο του για την δυτική Θράκη και το μεταναστευτικό.

Πόσο μας απασχόλησε, άραγε, η δήλωση εκείνου του ανεκδιήγητου απόστρατου Τούρκου αντιναυάρχου, εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας», του Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος μιλώντας στην εθνικιστική ισλαμοφασιστική τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού» δήλωσε ότι «η Δυτική Θράκη πρόκειται να γίνει Παλαιστίνη».

Θα μου πέιτε, «θα ασχολούμαστε με το τι λέει, καθε τρεις και λίγο, ο κάθε λογής γραφικός»;

Πρώτον: Ο Γιαϊτζί ΗΤΑΝ γραφικός μέχρι που η Τουρκική διπλωματία πήρε τις... γραφικότητες του και τις έκανε «σημαία» της.

Δεύτερον: Αν ήταν μόνο οι δηλώσεις του γραφικού Γιαϊτζί δεν θα ήταν πρόβλημα... Όμως συνεχώς, Τούρκοι πολιτικοί και αξιωματούχοι επισκέπτονται δήθεν «ιδιωτικά» την Δυτική Θράκη, αλλά με «επίσημες» δηλώσεις τους προκαλούν ανοιχτά την Ελλάδα!

Και την προκαλούν, αμφισβητώντας την Ελληνική κυριαρχία στην Δυτική Θράκη, αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λωζάνης, για τον θρησκευτικό χρακτήρα της μειονότητας στην περιοχή και προσπαθώντας να βάλουν «φωτιά» στις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων. Και σε όλα αυτά, πολλές φορές, συνεπικουρούνται από Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές, που δείχνουν, με τη στάση τους, να αδιαφορούν για την εθνική γραμμή στο θέμα αυτό!

Όμως όσο εγκληματική είναι η στάση αυτών των βουλευτών, αλλά τόσο εγκληματικές είναι και οι δηλώσεις, σαν κι αυτή που έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος, με αφορμή την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μίλησε -υποθετικά- για την ανάγκη παρακολουθήσεως μουσουλμάνων βουλευτών, που μπορεί να δίνουν πληροφορίες «στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες»!

Όπως ήταν αναμενόμενο η Τουρκική προπαγάνδα είδε ως δώρο από τον Αλλαχ την δήλωση αυτή του κ. Αθανασίου και η «μονταζιέρα» της Άγκυρας πήρε «φωτιά».

Ο κ. Αθανασίου μάλλον δεν θυμόταν την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται». Να μην ξεχνάμε, ότι, όταν ειπώθηκε η φράση αυτή, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, αμέσως μετά τον «Αττίλα», χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, εξοπλισε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να τα προστατεύσει από ενδεχόμενη τουρκική εισβολή.

Όμως, στην Τουρκική «μονταζιέρα», την εβδομάδα που πέρασε, κάναμε και ένα δεύτερο δώρο: Την άκριτη υιοθέτηση των θέσεων της Άγκυρας για  το προσφυγικό. Η τραγωδία με τους πρόσφυγες, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο, έγινε αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Για λίγο πρόσκαιρο κομματικό όφελος (;) δώσαμε το δικαίωμα στην Τουρκία από θύτης στην υπόθεση να εμφανιστεί ως προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών!!!

Δεν νοείται κομματική αντιπαράθεση στα εθνικά θέματα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι τις κομματικές -άναρθρες πολλές φορές- κραυγές τις ακούνε και εκτός Ελλάδος... Και το χειρότερο τις εκμεταλλεύονται κατά της συμφερόντων της πατρίδας μας.

Η στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης στο ζήτημα αυτό ήταν το ίδιο εγκληματική με αυτές που προαναφέραμε. Αντί να αναδείξουμε τις μαρτυρίες των δυστυχισμένων προσφύγων, που μιλούσαν για το ρόλο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που ήταν ρόλος δουλέμπορου επί της ουσίας, υποχρεώνοντάς τους να πάνε στη νησίδα, με μέσα, που τους έδωσαν οι ίδιοι οι στρατοχωροφύλακες, χωρίς εφόδια με τραγικές συνέπειες, εμείς «των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν».

Σε απλά ελληνικά «την ώρα που καίγονται τα σπίτια μας εμείς τραγουδάμε» και μάλιστα παράφωνα!!!

ΠΗΓΗ: Realnews

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ