Πρόθεση να εισηγηθεί την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το κράτος του Ισραήλ ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκίντεον Σάαρ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ηθικό και ιστορικό καθήκον».
Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας γνωστοποίησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ισραηλινής κυβέρνησης θα καταθέσει σχετική πρόταση, με στόχο την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Θα φέρω ενώπιον της ισραηλινής κυβέρνησης, στην επόμενη συνεδρίασή της, πρόταση απόφασης για την επίσημη αναγνώριση από την κυβέρνηση του Ισραήλ της Γενοκτονίας των Αρμενίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Γκίντεον Σάαρ τόνισε ότι «η αναγνώριση της γενοκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος του αρμενικού λαού στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτελεί ηθικό και ιστορικό καθήκον».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πρέπει επίσης να καταδικάσουμε με σαφήνεια κάθε άρνηση, υποβάθμιση ή διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας», προσθέτοντας ότι, μετά την έγκρισή της από την κυβέρνηση, η πρόταση θα κατατεθεί στην Κνεσέτ προς ψήφιση.