Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Τουρκία αν υπάρχει νέα συμφωνία με την Ρωσία για δεύτερη συστοιχία S-400

 
Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Τουρκία αν υπάρχει νέα συμφωνία με την Ρωσία για δεύτερη συστοιχία S-400

Ενημερώθηκε: 16/08/22 - 21:30

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ στην είδηση του ρωσικού Πρακτορείου TASS, ότι η Τουρκία υπέγραψε νέα συμφωνία για την αγορά δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Ο εκπρόσωπος του State Department, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας Hellas Jοurnal, ξεκαθάρισε την σαφή και κατηγορηματική αντίθεση των ΗΠΑ για προμήθειες S-400 και γενικότερα κάθε είδους οπλικού συστήματος από τη Ρωσία.

Προειδοποιεί δε, και για την εφαρμογή κυρώσεων σε περίπτωση που καποια χώρα προχωρήσει σε εξοπλιστική συμφωνία με τη Ρωσία, δεδομένης της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία:

«Δεδομένης της βάναυσης και αδικαιολόγητης συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τώρα περισσότερο από ποτέ προτρέπουμε όλες τις χώρες να αποφύγουν τις συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, που τις θέτει σε κίνδυνο κυρώσεων», τονίζει ό εκπρόσωπος του State Department.

Αναλυτικά η δήλωση του State Deparment στην Hellas Journal έχει ως εξής:

«Έχουμε δει αυτές τις αναφορές αλλά δεν γνωρίζουμε καμία νέα εξέλιξη σχετικά με αυτό το θέμα. Η θέση μας για την αγορά των S-400 από την Τουρκία είναι γνωστή. Σας παραπέμπουμε στην τουρκική κυβέρνηση για να μιλήσετε για τα σχέδια αμυντικών προμηθειών της. Δεδομένης της βάναυσης και αδικαιολόγητης συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τώρα περισσότερο από ποτέ προτρέπουμε όλες τις χώρες να αποφύγουν τις συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, που τις θέτει σε κίνδυνο κυρώσεων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ