Ο Ερντογάν αποφασισμένος να καταγγείλει την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

 
erdogan akar

Ενημερώθηκε: 19/06/22 - 10:34

Παρά τα όποια βήματα έγιναν από τον Ακάρ για να πέσουν οι τόνοι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις -κατόπιν ισχυρών πιέσεων από τις μεγάλες δυνάμεις- ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει και άλλο το σχοινί, εμμένοντας και προβάλλοντας αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς τους οποίους η Ελλάδα πολλάκις έχει απαντήσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», το ρεπορτάζ της Sabah σημειώνει ότι ο Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η κυβέρνηση και δείχνει ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και ότι τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sabah κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Βέβαια, ο Ερντογάν ενοχλημένος από την τακτική της Ελλάδας για διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας και τις πιέσεις που δέχεται, θέλει να περάσει στην αντεπίθεση προβάλλοντας σε συμμάχους τους ισχυρισμούς του.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει στη Σύνοδο το θέμα της Σουηδίας και της Φινλαδνίας, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, στηρίζουν την τρομοκρατία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν προσπαθεί να δείξει στον τουρκικό λαό ότι πάει δυνατή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας. Από τη μια έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ρίξει τους τόνους και να μην προχωρά σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται.

Η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται ζεστό χρήμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν φήμες ότι η Κεντρική Τράπεζα ζητά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), καθώς υπάρχουν δυσκολίες να καλυφθούν οι συναλλαγματικές ανάγκες της χώρας. Μάλιστα, όπως λένε αναλυτές στον Μανώλη Κωστίδη, εντός του Ιουλίου ο Ερντογάν μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ