Ο Τουρκικός Τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν: «Κόκκινες γραμμές αλλά και ιστορική επίσκεψη»

 
erdogan mitsotakis cnn turk

Ενημερώθηκε: 07/12/23 - 09:38

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για την Αθήνα, ήταν ότι έρχεται στην Ελλάδα για να ενισχύσει τη συνεργασία, ενώ γνωστοποίησε ότι στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουγγαρία, το οποίο ερμηνεύεται και ως μήνυμα ότι επιδιώκει καλές σχέσεις με την Ευρώπη.

Στον Τουρκικό Τύπο η πιο σημαντική αναφορά είναι ίσως ο τίτλος του CNN TURK που κάνει λόγο για ιστορική επίσκεψη στην Ελλάδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γενί Σαφάκ, μεσαίας κυκλοφορίας φιλοκυβερνητική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι και η Τουρκία έχει ανάγκη από φίλους , αλλά αυτό εξαρτάται και από τη στάση της Ελλάδας. Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σουτζού, επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τίτλο ότι από το θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα, πήγε στο θα επιστρέψουμε μια νύχτα ξαφνικά.

Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές του Ερντογάν, ο Γιάννης Μανδαλίδης αναφέρθηκε στις θαλάσσιες ζώνες, ενώ η Τουρκία εμφανίζεται ενοχλημένη από την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα. «Η Τουρκία, αυτοαποκαλείται περιφερειακή δύναμη, πολλές φορές μάλιστα το ξεπερνάει και αυτό και λέει ότι είναι μια παγκόσμια δύναμη και βλέπει ότι ο ανταγωνιστής στην περιοχή της, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

Μάλιστα συνέδεσε για πρώτη ίσως φορά την έγκριση από το αμερικανικό Κοκγρέσσο της προμήθειας των F 16 με την έγκριση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ