Σε ρόλο χορωδίας του Ερντογάν ο τουρκικός Τύπος - Διαμορφώνει επικίνδυνη περιρρέουσα ατμόσφαιρα

 
tourkoi analutes

Ενημερώθηκε: 13/06/22 - 11:37

Τις τελευταίες ημέρες σε ρόλο χορωδίας του Ταγίπ Ερντογάν είναι και ο Τουρκικός Τύπος που έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την κυριαρχία ακόμα και μεγάλων ελληνικών νησιών.

Εκτός των κειμένων και πρωτοσέλιδων του τουρκικού Τύπου -έντυπου και ηλεκτρονικού- από τα ΜΜΕτης γείτονος χώρας παρελαύνουν και... αναλυτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και πως η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο.

«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ. «Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

Σχόλια και αναλύσεις που προετοιμάζουν το έδαφος, δημιουργούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για τις όποιες κινήσεις του Ερντογάν ακολουθήσουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ