Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα

 
ΕΡΤΟΓΑΝ

Ενημερώθηκε: 11/01/23 - 18:21

Εμμένει στην ρητορική προκλήσεων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για χώρες, οι οποίες όπως υποστηρίζει, έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης κάνει λόγο για χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα.

«Στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους» είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας επί της ουσίας για ακόμη μια φορά τη χώρα μας.

«Σήμερα, ορισμένες χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη» ανέφερε επιπλέον στις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Χάρη στις επιχειρήσεις μας στο Αιγαίο, ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου φτάνει τους 20.000, μόνο πέρυσι», πρόσθεσε.

«Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους, δυστυχώς, οι χώρες αυτές βρίσκονται όμως σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Παρ’ όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς δεν γίνεται κανένα βήμα προς αυτούς που ασκούν αυτή την καταπίεση» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ