Μπορείτε να λύσετε αυτούς τους 7 αστυνομικούς γρίφου; Είστε αρκετά καλοί

ΓΡΙΦΟΣ
Ενημερώθηκε: 16/11/17 - 12:40

Όλοι λατρεύουν τις αστυνομικές υποθέσεις που κάποιος ντετέκτιβ προσπαθεί να διαλευκάνει μια μυστηριώδη υπόθεση. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά ονειρευόμασταν να πιάνουμε τον κακό μιας ιστορίας.

Δείτε παρακάτω 7 αστυνομικούς γρίφους που θα σας δώσουν την ευκαιρία να νιώσετε σαν πραγματικοί ντετέκτιβ.

Ο φόνος ενός αριστοκράτη

Ο Τζορτζ Σμιθ δολοφονήθηκε την Κυριακή το απόγευμα. Υπήρχαν 5 άνθρωποι στο σπίτι του: η σύζυγος του κ. Σμιθ, ο προσωπικός του σεφ, ο μπάτλερ, η καμαριέρα και ένας κηπουρός. Όλοι ανέφεραν στον Ντετέκτιβ Στίβενς τι έκαναν εκείνο το απόγευμα:

Η κυρία Σμιθ διάβαζε ένα βιβλίο κοντά στο τζάκι Ο σεφ ετοίμαζε το πρωινό Ο μπάτλερ έδινε οδηγίες στους εργαζόμενους στο σαλόνι Η καμαριέρα έπλενε τα πιάτα Ο κηπουρός πότιζε τα φυτά στο θερμοκήπιο

Μετά από όλες τις συζητήσεις, ο ντετέκτιβ συνέλαβε τον ένοχο. Ποιος ήταν ο δολοφόνος και πως βρήκε ο ντετέκτιβ Στίβενς τον ένοχο;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο σεφ. Ο φόνος έγινε το απόγευμα, αλλά εκείνος είπε ότι έφτιαχνε το πρωινό.

Χαζός δολοφόνος

Ο ντετέκτιβ μιλούσε σε έναν γιατρό σε μια αίθουσα αναμονής, όταν μπήκε μέσα ένας αναστατωμένος άντρας και φώναζε «Κάποιος πυροβόλησε την γυναίκα μου.»

Ο ντετέκτιβ του ζήτησε να του πει τα πάντα. Ο κύριος Κλαρκ ανέφερε ότι ήταν στην δουλειά, όταν του τηλεφώνησε η οικονόμος του και του είπε ότι κάτι τρομερό συνέβη στην γυναίκα του και ήταν στην εντατική. Έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο και πήγε στο νοσοκομείο..

Όταν ο κύριος Κλαρκ ολοκλήρωσε την ιστορία του, ο ντετέκτιβ τον συνέλαβε για απόπειρα δολοφονίας. Γιατί το έκανε αυτό;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο κύριος Κλαρκ δεν ήξερε τίποτα για τον πυροβολισμό. Η οικονόμος του είπε μόνο ότι κάτι τρομερό είχε συμβεί στην σύζυγό του.

Δεσμοί αίματος

Ένας εκατομμυριούχος πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο σπίτι του. Ο ντετέκτιβ μίλησε με τους 3 γιου του εκατομμυριούχου, τον Τζον, τον Τζέιμς και τον Τζακ που βρίσκονταν στο σπίτι.

Ο Τζακ είπε ότι εκείνο το βράδυ ο Τζον, ο πατέρας τους και ο ίδιος ήταν σε μια επίσημη εκδήλωση. Όταν έφτασαν στο σπίτι, πήγαν στο σαλόνι: πρώτα ο πατέρας του και μετά ο Τζον και ο Τζακ. Όταν ο πατέρας τους ανέβηκε τις σκάλες, ο Τζέιμς μπήκε στο σαλόνι και πυροβόλησε τον πατέρα τους. Ο Τζον επιβεβαίωσε όσα είπε ο Τζακ. Ο Τζέιμς ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί κάποιους φίλους εκείνο το βράδυ. Όταν γύρισε σπίτι, ο μπαμπάς του ήταν ήδη νεκρός.

Ο ντετέκτιβ κατάλαβε αμέσως τι έγινε. Ποιος ήταν το δολοφόνος και πως έλυσε ο Στίβενς την υπόθεση;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο Τζον και ο Τζακ είπαν ψέματα. Αν ο Τζέιμς είχε σκοτώσει τον μπαμπά τους, η σφαίρα θα τον έβρισκε στον αυχένα, αφού ανέβαινε τα σκαλιά.

Απόδραση

Κάποια στιγμή ο ντετέκτιβ έπρεπε να βρει έναν κρατούμενο που είχε αποδράσει. Ήξερε ότι ο εγκληματίας κρυβόταν σε ένα από αυτά τα σπίτια, αλλά δεν είχε την ακριβή διεύθυνση για να πάει να τον συλλάβει. Πρώτα, τράβηξε μια αεροφωτογραφία των σπιτιών.

Μόλις είδε την φωτογραφία κατάλαβε που κρυβόταν ο δραπέτης. Πως το κατάλαβε;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο δραπέτης κρυβόταν στο σπίτι Α, γιατί το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο κοντά στον δρόμο για να μπορεί να διαφύγει με ευκολία.

Ρομαντικό ταξίδι

Ο κύριος και η κυρία Κλάιντ πήγαν μια εκδρομή στο βουνό, όμως 2 μέρες αργότερα ο κύριος Κλάιντ γύρισε σπίτι μόνος του. Πήγε στην αστυνομία και ανέφερε ότι η γυναίκα του είχε πέσει από έναν γκρεμό.

Την επόμενη μέρα, ο ντετέκτιβ Στίβεν πήγε και συνέλαβε τον κύριο Κλάιντ για τον φόνο της γυναίκας του. Ο άντρας ομολόγησε την ενοχή του και ρώτησε τον ντετέκτιβ πως το κατάλαβε. Ο ντετέκτιβ απάντησε ότι απλά τηλεφώνησε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και ζήτησε μερικές παραπάνω πληροφορίες.

Τι είπε το ταξιδιωτικό γραφείο στον ντετέκτιβ;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο κύριος Κλάιντ αγόρασε 2 εισιτήρια για το πήγαινε, αλλά μόνο 1 για την επιστροφή.

Φιλικός δολοφόνος

Η Μαίρη και ο Μπεν ζούσαν μαζί με 4 φίλους τους. Μια μέρα, ο Μπεν γύρισε και βρήκε την Μαίρη νεκρή στον καναπέ. Κάλεσε την αστυνομία.

Όταν έφτασε ο ντετέκτιβ κατάλαβε ότι η Μαίρη είχε δολοφονηθεί σχετικά πρόσφατα. Ανέκρινε και τους 4 φίλους.

Η Μία ήταν στην κουζίνα και είπε ότι είχε γυρίσει 2 ώρες πριν και πήγε κατευθείαν στην κουζίνα. Ο Τζον διάβαζε ένα βιβλίο στο μπαλκόνι. Ανέφερε ότι δεν είχε βγει από το σπίτι εκείνη την μέρα. Η Τζένιφερ ανέφερε ότι ήταν στην πισίνα για κολύμπι για 3 ώρες. Η Τζέιν ζωγράφιζε στο δωμάτιό της.

Ο ντετέκτιβ ζήτησε από όλους να του δείξουν τα χέρια τους και κατάλαβε αμέσως ποιος του έλεγε ψέματα. Αυτός ήταν ο δολοφόνος. Πως κατάλαβε ποιος ήταν ο δολοφόνος;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Αν η Τζένιφερ ήταν στην πισίνα για τόσες πολλές ώρες το δέρμα στα χέρια της θα ήταν γεμάτο ρυτίδες.

Η τραγωδία του ντετέκτιβ

Μια μέρα ο ντετέκτιβ είχε έναν τσακωμό με την γυναίκα του και έφυγε χωρίς το κινητό και τα κλειδιά του. Όταν γύρισε στο σπίτι του το απόγευμα βρήκε τον συνάδελφό του, την φοβισμένη γυναίκα του και έναν δολοφονημένο άντρα. Η γυναίκα του, του είπε την ιστορία της:

«Καθόμουν στο σαλόνι όταν χτύπησε το κουδούνι. Νόμιζα ότι ήταν ο άντρας μου και άνοιξα την πόρτα, αλλά ένας εγκληματίας με έσπρωξε και τον χτύπησα με ένα μαχαίρι.»

Ο ντετέκτιβ διέταξε τον συνάδελφό του να συλλάβει την γυναίκα του, γιατί σχεδίαζε να τον σκοτώσει.

Πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ο ντετέκτιβ;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο ντετέκτιβ Στίβενς κατάλαβε ότι η γυναίκα του σχεδίαζε να τον σκοτώσει γιατί πήγε να ανοίξει την πόρτα κρατώντας ένα μαχαίρι, παρόλο που νόμιζε ότι ήταν ο άντρας της.

Ψεύτης

Ένας άντρας είπε στην αστυνομία ότι γύρισε στο σπίτι του από την δουλειά και βρήκε την γυναίκα του νεκρή στην μέση του σαλονιού. Είπε ότι προφανώς είχε βρει το όπλο που είχε στο γραφείο του και είχε αυτοκτονήσει. Ωστόσο, ο αστυνόμος κατάλαβε αμέσως ότι ο άντρας του έλεγε ψέματα.

Πως το κατάλαβε;

ΓΡΙΦΟΣ

Απάντηση:

Ο άντρας είχε μια άδεια θήκη όπλου στην ζώνη του παντελονιού του. Αυτό σημαίνει είτε ότι ετοιμαζόταν να πάρει το όπλο μαζί του ή το είχε μαζί του από την αρχή. Το πρώτο δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αφού είπε ότι γύρισε από την δουλειά του και βρήκε την γυναίκα του νεκρή. Έτσι, μένει η δεύτερη επιλογή που αποδεικνύει ότι ο άντρας σκότωσε την γυναίκα του.