Ζώδια: Τα μυστικά στον χαρακτήρα των Παρθένων

Ζώδια: Τα μυστικά στον χαρακτήρα των Παρθένων
Ενημερώθηκε: 23/08/19 - 02:05

Ζώδια - Παρθένος (23/8 – 22/9): Το σύμβολο της Παρθένου, μοιάζει με το πεζό γράμμα m, που είναι κι αρχικό της λατινικής λέξης medicinae (ιατρική). Φημίζονται οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου, για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην θεραπευτική, την Ίαση, την λογική, την πρακτικότητα και την δημιουργική τους σκέψη.

Όσο για τον εντοπισμό οποιασδήποτε λεπτομέρειας είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο, βάζοντας στο μικροσκόπιο κάθε σχέση, κατάσταση και γεγονός.

Η εμμονή στη λεπτομέρεια κάνει τους Παρθένους να χάνουν την ουσία ενός θέματος και να κατακερματίζονται σε μυριάδες λεπτομέρειες που τους προκαλεί μεγάλο άγχος. Αν καταφέρουν να αντιληφθούν το δάσος και να μην βλέπουν μόνο το δένδρο τότε θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα εξαιρετικά προσόντα τους.

Η κριτική που ασκούν στον εαυτό τους είναι ισάξια ενός πρωταθλητή, γιατί πάντα θέτουν τους υψηλότερους στόχους, με αποτέλεσμα να μένουν ανικανοποίητοι με τις δυνατότητές τους.

Απεχθάνεται την ακαταστασία, την βρομιά, την αποδιοργάνωση τους κακούς τρόπους και το ψέμα, ενώ αντίθετα λατρεύουν, την τάξη, την υγιεινή, τις εργασίες που απαιτούν πολύ λεπτομέρεια την διαφάνεια σε κάθε επίπεδο και την τέχνη.

Ο απώτερος σκοπός και κινητήρια δύναμη του ζωδίου, είναι να απομακρύνει οτιδήποτε άχρηστο, παρασιτικό, ασύμφορο, προκειμένου να το φτάσει σε απόλυτη αρμονία, όπου και εκεί μπορεί να μεγαλουργήσει και να αναδείξει τον ψυχικό πλούτο που διαθέτει.