Αλκ. Στεφανής: «Το να υπηρετείς την Πατρίδα είναι τιμή, αλλά πρωτίστως είναι καθήκον»

 
ΑΜΥΝΑ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 26/05/23 - 18:47

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με το τυπικό στρατιωτικό πρωτόκολλο και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του Υπουργού Εθνικής Αμύνης από τον απελθόντα και επί τετραετία Υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον υπηρεσιακό Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ και πρώην ΥΦΕΘΑ, Στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο απερχόμενος επίσης ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου, οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτρηγος Άγγελος Χουδελούδη και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο πρώην πλέον ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη διάρκεια της τελετής, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως «Δύσκολα και συναρπαστικά» τα τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και συμπλήρωσε: «Ανταπεξήλθαμε στις κρίσεις και οι προσπάθειες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχείς και αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας». Και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια για ισχυροποίηση της Ελλάδας και της αποτρεπτικής της δύναμης δεν σταματά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που επιτέλεσαν την αποστολή τους.

Από την πλευρά του ο πρώην και αυτός ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς ατόνισε με νόημα ότι «αποστολή εξετελέσθη», επαναλαμβάνοντας έτσι τα λόγια που είχε πει ο Αλκ. Στεφανής όταν πριν σχεδόν δύο χρόνια είχε αποχωρήσει από τη θέση του υφυπουργού για να τον διαδεχθεί ο Ν. Χαρδαλιάς. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ν. Παναγιωτόπουλο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και όλους τους Αρχηγούς των Κλάδων για τη συνεργασία τους.

Ο Γεν.Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Α.Οικονόμου ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους Ν. Παναγιωτόπουλο και Ν. Χαρδαλιά, ενώ για τον νέο ΥΕΘΑ τόνισε: «Τον αποχαιρέτησα πριν δύο χρόνια και σήμερα τον υποδέχομαι. Η ρήση ότι η ζωή κάνει κύκλο είναι πέρα για πέρα αληθινή».

Ο νέος υπηρεσιακός ΥΕΘΑ στη δική του σύντομη ομιλία τόνισε ότι το «Να υπηρετείς την πατρίδα είναι τιμή αλλά πρωτίστως είναι καθήκον». Και πρόσθεσε: «Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής και εμείς είμαστε απλοί λειτουργοί του θεσμικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Ν. Παναγιωτόπουλο ως «στρατιώτη και εργάτη» που επέδωσε «το δέοντα σεβασμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» ενώ για τον Ν. Χαρδαλιά είπε ότι «όταν του παρέδωσα τα καθήκοντά μου ήμουν χαρούμενος γιατί τα παρέδωσα σε έναν άνθρωπο εργασιομανή» που γύριζε την Ελλάδα και «η παρουσία του υπουργείου ήταν παντού».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Α/ΓΕΕΘΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύτιμο εργαλείο, στυλοβάτη του έθνους» ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι στο σημερινό πρώτο υπουργικό συμβούλιο διαβεβαίωσε τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά ότι ενόψει των τουρκικών εκλογών και με δεδομένο «ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παρακολουθούν ότι συμβαίνει, είμαστε σίγουροι ότι το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο» και κατέληξε λέγων: «Η αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η διατήρηση του κράτους ώστε να μην υπάρχει κενό στην εξουσία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ