Αλλαγή ηγεσίας στην ΓΔΑΕΕ, φεύγει ο Γενικός Διευθυντής

 
Αλλαγή ηγεσίας στην ΓΔΑΕΕ, φεύγει ο Γενικός Διευθυντής

Ενημερώθηκε: 22/04/21 - 14:43

Ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) απέστειλε επιστολή σήμερα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με την οποία ενημερώνει ότι αποχωρεί απο την ΓΔΑΕΕ καθώς αποδέχεται την πρόταση που του έγινε για να αναλάβει την θέση του συνδέσμου ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες υπήρχε ένα έντονο παρασκήνιο καθώς υπήρχαν φήμες για εξώθηση σε παραίτηση του κ. Λάγιου λόγω έντονης δυσφορίας που υπήρχε στο πρόσωπο του για τους χειρισμούς της ΓΔΑΕΕ στο θέμα της δωρεάν προμήθειας των αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού όσο και στο ΓΕΕΘΑ «έβραζαν» με τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην προμήθεια των Μ1117, καθώς υποστήριζαν ότι λόγω αστοχιών της ΓΔΑΕΕ υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και αρκετά από τα αμερικάνικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε βάση στην Γερμανία, κατέληξαν σε άλλες χώρες που τα πρόλαβαν.

Την θέση του κ. Λάγιου, σύμφωνα με όσα ακούγονται στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ, αναμένεται να αναλάβει ο Αντιναύαρχος ε.α Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λάγιου προς τον κ. Παναγιωτόπουλο

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».