Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ μετά τις απειλές του Ερντογάν

 
ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ενημερώθηκε: 12/11/21 - 19:04

Σε επιφυλακή βρίσκονται στο ΓΕΕΘΑ μετά τις χθεσινές απειλές που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πως θα στείλει 5 εκατομμύρια πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελείων, κάτι που από την κυβέρνηση διαψεύδεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρου συγκάλεσε σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη που όπου συμμετείχαν οι αρχηγοί και των τριών γενικών επιτελείων, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων καθώς και αύξηση του ποσοστού επιφυλακής σε όλες τις ακριτικές μονάδες. Παράλληλα δόθηκε οδηγία για την αναφορά οποιουδήποτε ασυνήθιστου περιστατικού που υποδηλώνει αύξηση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Οι αποφάσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων έγιναν σε συντονισμό με τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη επιτήρηση αλλά και αποτροπή αν χρειαστεί.