Επιτέλους υπογράφτηκε η ΚΥΑ για τα «πλεύσιμα» του Στόλου και έτσι υλοποιήθηκε η υπόσχεση του Πρωθυπουργού

 
ΠΛΕΥΣΙΜΑ

Ενημερώθηκε: 08/03/23 - 21:40

Υπογράφτηκε και επιτέλους υλοποιείται η υπόσχεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης για τη λήψη του «Επιδόματος Στόλου», πιο γνωστά στη στρατιωτική «αργκώ» ως «πλεύσιμα», από τους δικαιούχους τους, τόσο μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων του Στόλου, όσο και από το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που το δικαιούνται.

           Το σημαντικό αυτό γεγονός έγινε γνωστό, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του «τοίχο» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του πρώην επιτυχημένου Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και στενότατου συνεργάτη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αντιναυάρχου ε.α. Διονύση Χατζηδάκη, αμέσως μετά την προ μερικών ημερών υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη.

            Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς έγραψε ο Ναύαρχος και βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης στον «τοίχο» του, διατηρώντας ακριβώς τη μορφή και τη σύνταξη του συντάκτη της: 

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ. 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, ολοκληρώθηκε η απόφαση του Πρωθυπουργού να δοθεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα πληρώματα του Στόλου και των πλοίων της Διοικητικής Μέριμνας (Δ.Δ.Μ.Ν.), καθώς και το ποσό των 5 εκατομμύριων ευρώ ως επίδομα στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς. 

Το σύνολο του ποσού είναι της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. 

Το επίδομα του Στόλου, που χαρακτηρίζεται ως «ΠΛΕΥΣΙΜΑ», θα δίνεται σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού που υπηρετεί επί του Πολεμικού Πλοίου, δηλαδή στον Κυβερνήτη, τον Υπάρχο, τον πρώτο Μηχανικό και σε όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και επαγγελματίες Ναύτες. 

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τρείς Βουλευτές που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, τους κ.κ. Νικόλαο Μανωλάκο, Στέφανο Γκίκα, εμένα αλλά και από τον πρώην Αρχηγό, Ναύαρχο Στέλιο Πετράκη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη (που το ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θες/νίκης), την Πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και όλους τους Βουλευτές που ψήφισαν τη σχετική τροπολογία, προκειμένου να γίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Το επίδομα χορηγείται από 01-01-2023.

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ».

Αυτά επισημαίνει – επί λέξει – ο πρώην Δήμαρχος και νυν Βουλευτής σεβαστός Ναύαρχος Δ.Χατζηδάκης!

Από αυτήν εμείς μπορούμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Πρώτο, το σύνολο του ποσού ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί για 20 εκατ.ευρώ, που ήταν αρχικά.

Δεύτερο, το ποσό αυτό θα δίδεται στους δικαιούχους σε ΕΤΗΣΙΑ βάση, κάτι που σημειώνει ο ίδιος ο Ναύαρχος και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα.

Τρίτο, το γεγονός ότι ο Ναύαρχος αναφέρει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τους άλλους δύο συναδέλφους του Βουλευτές και πρώην στρατιωτικούς (Αντιστράτηγος ε.α. Ν.Μανωλάκος, Αρχιπλοίαρχος ε.α. Στέφανος Γκίκας) και τον ίδιο ως τα άτομα που «έσπρωξαν» το όλο θέμα κοινοβουλευτικά!

Τέταρτο, ευχαρίστησε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον προηγούμενο Αρχηγό ΓΕΝ, νυν Επίτιμο Α/ΓΕΝ, Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Πέμπτο, το επίδομα αυτό θα το λάβουν οι δικαιούχοι αναδρομικά από 1/1/2023.

Έκτο, δεν έκανε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναφορά ούτε και ευχαρίστησε τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κώστα Φλώρο, κάτι που «λέει» πάρα πολλά και δείχνει πόσο βαθύ είναι το χάσμα μεταξύ του νυν επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ και της οικογένειας του Πολεμικού Ναυτικού!

Και φυσικά το χάσμα αυτό μπορεί οι εν ενεργεία να μην μπορούν να το εκφράσουν για προφανείς λόγους, καθώς είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στις διαταγές των ανωτέρων τους (και σωστά), αλλά οι απόστρατοι που δεν έχουν τέτοιες «έγνοιες» το δείχνουν καθαρά!

«Ιχνηλάτης»       

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ