Ν. Δένδιας, από τη Φ/Γ «ΥΔΡΑ» λίγο πριν τον απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα : «Πάμε γιατί το απαιτεί το εθνικό συμφέρον»

 
Ν. Δένδιας, από τη Φ/Γ «ΥΔΡΑ» λίγο πριν τον απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα : «Πάμε γιατί το απαιτεί το εθνικό συμφέρον»

Ενημερώθηκε: 26/02/24 - 16:26

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Το «πράσινο φως» για την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα έδωσε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), που συνήλθε το πρωί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας μετέβη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος όπου μίλησε και αποχαιρέτησε το πλήρωμα, λίγο πριν τον απόπλου του για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση “Aspides” της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία των διεθνών θαλασσίων οδών επικοινωνιών από την απειλή των Χούθι. 

Πιο συγκεκριμένα. 

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν.Δένδιας μετέβη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου τον υποδέχτηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, και επέβησαν στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», λίγο προτού αυτή αποπλεύσει – εντός της σήμερον – για την περιοχή της Ερυθράς Θαλάσσης για να συμμετάσχει στην επιχείρηση “Aspides” της ΕΕ.

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας», τόνισε – μεταξύ άλλων – ο κ.Υπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση του πληρώματος του σκάφους.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»  που έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για τις απαιτήσεις της αποστολής και το πλήρωμά της με επικεφαλής τον εξαιρετικό κυβερνήτη της Αντιπλοίαρχο Χ.Δ., πρώην υπασπιστή του ΑΣ Αντιναυάρχου ε.α. Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία τόσο με την προσθήκη και επιχειρησιακή δοκιμή του συστήματος anti-drone «Θώραξ», όσο και σε όλα τα υπόλοιπα οπλικά της συστήματα (το οργανικό της ελικόπτερο S-70B Aegean Hawk, το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο αναγνωρίσεως S-100, που αναπτύσσεται επιχειρησιακώς για πρώτη φορά, και η ενισχυμένη ομάδα ανδρών της ΔΕΠ) ώστε να αποπλεύσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι διοικητής της όλης επιχειρήσεως είναι ο Έλλην Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης ΠΝ με το επιτελείο του, που θα διοικεί από το επιχειρησιακό Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, ενώ μαζί με το την ελληνική φρεγάτα θα επιχειρούν η γερμανική φρεγάτα “Hessen” (F-221), το ιταλικό αντιτορπιλικό “Caio Duillio” (D-554) επί του οποίου θα επιβαίνει και ο πρώτος εν πλω διοικητής της δυνάμεως Ιταλός Υποναύαρχος, καθώς και η γαλλική φρεγάτα “Languedoc” (D-653).

Καλή επιτυχία και καλή τύχη στην εκτέλεση της αποστολής 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ