Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας

 
Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας

Ενημερώθηκε: 09/03/21 - 12:15

Σε σειρά δράσεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, συνεχίζει να λειτουργεί συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εκτέλεση του έργου της.

Ταυτόχρονα, έχει διατεθεί προσωπικό για τη λειτουργία του και σύνδεσμοι για τον συντονισμό των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, προσωπικό και των τριών κλάδων συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στη στέγαση (για την τοποθέτηση σκηνών) και τη φύλαξη των πληγέντων περιοχών.

Επιπλέον, παρέχονται μερίδες φαγητού για σίτιση στα χωριά Δαμάσι, Ζάρκος και στον Δήμο Τυρνάβου.

Μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία έχουν προωθηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

Με μέριμνα της 1ης Στρατιάς, σκηνικό υλικό και εφόδια έχουν παραχωρηθεί στα χωριά Δαμάσι, Πραιτώρι, Ζάρκος του Δήμου Φαρκαδώνας καθώς επίσης και στον Δήμο Τυρνάβου, τον Δήμο Ελασσόνας αλλά και τα χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

Ακόμη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τηρεί σε ετοιμότητα μίας ώρας προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς για άμεση συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί. Σε ετοιμότητα τηρείται και κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών για συνδρομή -εάν απαιτηθεί- στο έργο της εκτίμησης της καταλληλότητας κτιρίων.

Τέλος, έπειτα από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, χορηγείται κατ' εξαίρεση επιπλέον άδεια μέχρι πέντε ημερών στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί, κατάγεται ή έχει άμεσο συμφέρον στις σεισμόπληκτες περιοχές και έχει πληγεί η περιουσία του.