Το «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: χαρακτηρίζουν «προκλητικές» τις επισκέψεις Χαρδαλιά στα νησιά του Αιγαίου

 
Το «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: χαρακτηρίζουν «προκλητικές» τις επισκέψεις Χαρδαλιά στα νησιά του Αιγαίου

Ενημερώθηκε: 13/02/22 - 23:40

Λίγες ώρες μετά την «ηχητική παρενόχληση» στο ελικόπτερο NH90 που μετέφερε τον Έλληνα Υφυπουργό Άμυνας, Τα κατευθυνόμενα απο τον Ερντογάν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό της Άγκυρας για την επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

456

Η φιλική προς την κυβέρνηση εφημερίδα Sabah χαρακτήρισε ώς «Προκλητική» την επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας σε αυτά τα νησιά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε παράγραφο του άρθρου:

«Πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες σε νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και Παρισίων, παραβιάζουν το αποστρατικοποιημένο καθεστώς τους και συνεπώς παραβιάζουν τις εν λόγω συνθήκες».

https://www.sabah.com.tr/dunya/yunan-bakan-yardimcisindan-egede-provokatif-ziyaretler-5868742

Πηγή:

Η εφημερίδα Sozcü σήμερα δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η κίνηση από του Έλληνα Υπουργού θα αυξήσει την ένταση, ενώ παρακάτω το δημοσίευμα ανέφερε ότι:

«Οι επισκέψεις του Έλληνα υφυπουργού Άμυνας, Νικόλαου Χαρδαλιά, σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και σε νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές προκαλούν αντιδράσεις».

https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunan-bakandan-tansiyonu-yukseltecek-hamle-6950315/

Πηγή:

Tην ίδια ώρα τουρκικές «πηγές ασφαλείας» εκφράζουν την ενόχληση τους μέσω διαρροών σε τηλεοπτικά δίκτυα όπως το «CNN Türk» και το «ΗaberTürk» για την επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά σε 11 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προειδοποιώντας μάλιστα ότι τέτοιες κινήσεις δεν θα ωφελήσουν την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι «σκληροί» διπλωμάτες της Τουρκία έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς της Ελλάδας, τις οποίες και θα συνεχίσουν.

456
456
σεισμοσ