«Τουρκία και Ελλάδα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες» υποστηρίζει η Yeni Safak

 
«Τουρκία και Ελλάδα είναι  έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες» υποστηρίζει η Yeni Safak

Ενημερώθηκε: 22/09/20 - 17:18

«Τουρκία και Ελλάδα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες»ανακοίνωσε η υπηρεσία Τυπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Τουρκος με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, οπως γράφει η Yeni Safak

«Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Επικοινωνιών, στην τριμερή τηλεδιάσκεψη συζητηθηκαν εκτενώς οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ . Η σύνοδος εξέτασε επίσης τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο την Τουρκία και Οπως τονίστηκε Τουρκια και Ελλάδα ειναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες» γράφει η τουρκική εφημερίδα .

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Διαύλων σε μείωσης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε οτι η Τουρκία πάντα δίνει έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις».

Οπως αναφέρει η Yeni Safak «Εκφράζοντας την εκτίμησή του για τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Γερμανίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα μέτρα που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι σημαντικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η συμφωνία που θα επιτευχθεί για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών»

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι πιστεύει ότι η περιφερειακή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα λάβει θετικές και εποικοδομητικές αποφάσεις που θα ωφελήσουν όλους».

Η Σαμπάχ 

Ανάλογο ρεπορτάζ έχει και η Σαμπάχ. Όπως αναφέρει ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Ερντογάν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ. Η πρώτη δήλωση προήλθε από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών μετά την τριπλή τηλεδιάσκεψη κορυφής. Η δήλωση ανέφερε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν.