Από τον Γιάνη στον Γιάννη...

Από τον Γιάνη στον Γιάννη...
Ενημερώθηκε: 26/06/19 - 18:12
Του Γιώργου Δημόπουλου

Μετά από την τεράστια επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ανάμεσα στις ζητοκραυγές, έσπευσαν διάφοροι, γνωστοί – άγνωστοι να ψέξουν εκείνους που πανηγύριζουν ότι τώρα που ο Γιάννης τα κατάφερε, όλοι σπεύδουν να τον τιμήσουν, ενώ πριν τον αντιμετώπιζαν σαν λαθρομετανάστη. 

Η πολίτική εκμετάλλευση όλων αυτών των πραγματικά καταπιεσμένων ανθρώπων κυρίως  από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τα όρια του γελοίου και αρκετές φορές φτάνει στα όρια του επικίνδυνου.

Η αποθέωση δε, έρχεται από την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία χρησιμοποιεί τον Γιάννη σε προεκλογική της αφίσα.

Όλοι εκείνοι που φωνάζουν, θα πρέπει να καταλάβουν κάτι για αυτή τη χώρα και το λαό της.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι λαός που έχει νιώσει τον διωγμό, τον ρατσισμό και την καταστροφή όσο λίγοι σε αυτό τον πλανήτη. Από τη φύση μας σαν λαός είμαστε φιλόξενοι και προσφέρουμε απλόχερα βοήθεια, όπου χρειαστεί. 

Παράλληλα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα σπίτια μας για να βοηθήσουμε τον κάθε κατατρεγμένο. 

Τι ζητάμε όμως σαν "αντάλλαγμα";

Σεβασμό σε αυτό που είμαστε και αυτό που πιστεύουμε. 

Σεβασμό στην χώρα μας, στη θρησκεία μας και στις αξίες μας. 

Σεβασμός δε σημαίνει ότι αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να υιοθετήσουν ότι κάνουμε εμείς. 

Σεβασμός σημαίνει ότι όσοι έρχονται εδώ θα πρέπει να κατανοήσουν τις αρχές και τις αξίες μας και να μη προσπαθούν να επιβάλουν, είτε με το «έτσι θέλω», είτε με τη βοήθεια διαφόρων «πρόθυμων» τον δικό τους τρόπο ζωής σε εμάς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε και έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί εκτός από σπουδάίος αθλητής, απέδειξε ότι είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Σεβάστηκε τις αρχές και τις αξίες της Ελλάδος γιατί προφανώς έτσι του δίδαξαν οι γονείς του και αυτό τον κάνει να είναι πολίτης αυτής της χώρας. 

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο ίδιος ξέρει να γράφει σωστά το όνομα του, με δύο ν...