Φιλοσοφία του Kodo: Φιλοσοφία της ψυχής της κίνησης

Φιλοσοφία του Kodo: Φιλοσοφία της ψυχής της κίνησης
Ενημερώθηκε: 18/10/19 - 11:04

Το νέας γενιάς μικρομεσαίο μοντέλο της Mazda 3 προστέθηκε στον κατάλογο των βραβευμένων μοντέλων της γιαπωνέζικης φίρμας. 

Τα Mazda έχουν σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία του Kodo: τη φιλοσοφία της ψυχής της κίνησης. Το ολοκαίνουργιο Mazda3 του 2019 απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP. Μετά το Mazda6 του περασμένου έτους, πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της Mazda που κατακτά την ανώτατη συνολική διάκριση των 5 αστέρων από τον οργανισμό Euro NCAP,στις νέες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του 2018 και το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award 2019. Στην ελληνική αγορά το μοντέλο αυτό κυκλοφορεί με τον κινητήρα 1.5L.

Το νέο Mazda3 σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις 4 κατηγορίες δοκιμών του Euro NCAP κατέχοντας υψηλό επίπεδο προστασίας για ενήλικους επιβάτες, παιδιά επιβάτες, ευπαθείς χρήστες του δρόμου (ασφάλεια πεζών) και σε σημαντικά ανεπτυγμένα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. 

Αυτό αποδίδεται σε τρείς κυρίως παράγοντες: 

Στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονικής κατασκευής του αυτοκινήτου με την ονομασία Skyactiv, με βασικό χαρακτηριστικό το ελαφρύ αμάξωμα υψηλής ακαμψίας και ταυτόχρονα απορρόφησης συγκρούσεων. 

Στις περαιτέρω διευρυμένες και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense που βοηθούν τον οδηγό στην αναγνώριση ενδεχόμενου κινδύνου ( προλαβαίνει τις επιπτώσεις ζημιάς ή τραυματισμού)

Και στο αυξημένο επίπεδο προστασίας των πεζών. 

Όταν το οδηγήσεις διαπιστώνεις ότι σε όποιο είδος οδοστρώματος κινείσαι το Mazda 3 φιλτράρει κάθε ανωμαλία του δρόμου και δεν την μεταφέρει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ο οδηγός με το νέο κάθισμα δεν κουράζεται αφού του κρατά τη λεκάνη όρθια ακολουθώντας τη φυσική κίνηση του σώματος έτσι ώστε να βοηθά στη μείωση της κούρασης.

Η επιτυχημένη σειρά κινητήρων Skyactiv-G122 και Skyactiv-D116 διακρίνονται για τις τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιούν, καθιστώντας το Mazda3 ιδιαίτερα αποδοτικό και οικονομικό με παράλληλη μοναδική αίσθηση οδηγικής ικανοποίηση. Σε αυτή τη γκάμα κινητήρων έρχεται να προστεθεί και ο Skyactiv-G120, ο οποίος απολαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτή τη γκάμα κινητήρων μοναδική. Συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Πίνακας

 Το νέο μοντέλο προσφέρεται με πλούσιο εξοπλισμό και σε πολλές εκδόσεις με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές:

Πίνακας

Πίνακας

 

Tags