Ποιος Μητροπολίτης προκαλεί το ποιμνίο του, με εξόφθαλμη μετάταξη-ρουσφέτι, σε υποψήφιο δήμαρχο

 
Ποιος Μητροπολίτης προκαλεί το ποιμνίο του, με εξόφθαλμη μετάταξη-ρουσφέτι, σε υποψήφιο δήμαρχο

Ενημερώθηκε: 25/11/18 - 21:25

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μεγάλο δήμο της Αττικής η μετάταξη-πρόκληση, που έκανε ο Μητροπολίτης της περιοχής, για να στηρίξει υποψήφιο δήμαρχο. Πρόκειται για μετάταξη μιας καθηγήτριας, την οποία πήραν από το δημόσιο σχολείο που εργαζόταν, για να την πάνε, -θα σας φανεί απίστευτο- στην Ιματιοθήκη της Μητρόπολης!!!

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, είναι στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου, του δήμου, που είναι και η έδρα της Μητρόπολης.

Προφανώς, ο δραστήριος, με τα δημοτικά ζητήματα, Μητροπολίτης, λένε στον συγκεκριμένο δήμο, θα θυμήθηκε την λαϊκή παροιμία, που λέει, ότι «αν δεν υποστηρίξεις το «σπίτι» σου θα πέσει να σε πλακώσει»...

Και έλεγαν το «σπίτι» του, γιατί, οπως υποστηρίζουν, αυτοί που γνωρίζουν καλά τα κοινά, ο υποψήφιος δήμαρχος ταυτίζεται πολιτικά με τις απόψεις του Μητροπολίτη όταν αυτός ήταν λαϊκός.

Ξέχασε όμως ο Μητροπολίτης, έλεγαν εξοργισμένοι τοπικοί παράγοντες για το εξόφθαλμο... «ιερό» ρουσφέτι, τις γραφές... Και μάλιστα τη φράση από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, που αναφέρει «διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρο», μιας και μιλάμε για την Ιματιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κάποιοι άλλοι, ακόμα πιο σκληροί στην κριτική τους, θυμήθηκαν μια άλλη φράση από τις γραφές, αυτή του Ιησού, όταν μπήκε στον Ναό του Σολομώντος και είδε τους αργυραμοιβούς: «Μη ποιείτε τον οίκον του πατρός μου, οίκον εμπορίου».

Ο συγκεκριμένος, πάντως, Ιεράρχης φαίνεται ότι έχει μετατρέψει τον Οίκο του Κυρίου σε προεκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου της Μητρόπολής του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα αυτό θα έχει συνέχεια, μιας και αναμένονται έντονες αντιδράσεις, για την απίστευτη προκλητική παρέμβαση του Μητροπολίτη.