Το μυθιστόρημα «ΠΤΗΣΗ CY284» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου παρουσιάστηκε στη Λευκωσία

 
Το μυθιστόρημα «ΠΤΗΣΗ CY284» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου

Ενημερώθηκε: 05/07/22 - 14:53

Στην κατάμεστη Δημοσιογραφική Εστία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος του Ανδρέα Χατζηκυριάκου, “ΠΤΗΣΗ CY284”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς και ο συγγραφέας Σταύρος Χριστοδούλου, ενώ αποσπάσματά του διάβασε η ηθοποιός Σοφία Καλλή. Οι ομιλητές υπογράμμισαν τον ιδιαίτερο τρόπο που ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες εντάσσονται στην αφήγηση του συγγραφέα, δημιουργώντας ένα έργο που ξεχωρίζει, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Παπαχελάς επισήμανε την ιστορική γνώση που αποτυπώνεται στο έργο, το οποίο αν και μυθοπλαστικό, εισάγει τοναναγνώστη στο φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον της δεκαετίας του ‘60.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Χριστοδούλου εστίασε στην ικανότητα του συγγραφέα να ανασυνθέτει ιστορικά γεγονότα με λογοτεχνικά υλικά, μεταφέροντας την αύρα σημαντικών προσωπικοτήτων της Κύπρου και της Ελλάδας, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος στην ομιλία του, ανέτρεξε στους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή αυτού του έργου και την έμμεση οικογενειακή του σύνδεση με τη μοιραία πτήση. Παράλληλα υπογράμμισετη δυσκολία της μετάβασης από τη δημοσιογραφική, προς τη δημιουργική γραφή, ενώ κατέληξε ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν με διάφορους τρόπους, στη δημιουργία και κυκλοφορία του έργου του. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, νυν και πρώην υπουργοί, βουλευτές καθώς και υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, αλλά και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ