Απέλαση Ρώσων διπλωματών: "Η Ελλάδα στοχεύει να επανορθώσει στον Τραμπ"

Απέλαση Ρώσων διπλωματών: "Η Ελλάδα στοχεύει να επανορθώσει στον Τραμπ"
Ενημερώθηκε: 13/07/18 - 17:40

Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική συγκυρία που η Ελλάδα απελαύνει τους Ρώσους διπλωμάτες, εκτιμά ο Frank Creyelman, επίτιμος Βέλγος βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, μιλώντας στο Ρωσικό Ειδησιογραφικό Πρακτορείο Sputnik.

Frank Creyelman, υποστηρίζει ότι η απέλαση Ρώσων διπλωματών την ημέρα της έναρξης της συνόδου του ΝΑΤΟ δεν είναι σύμπτωση, καθώς οι ΗΠΑ κάνουν μία "προσπάθεια να επιτύχουν μεγαλύτερη "ανάμειξη" - δηλαδή χρήματα και αμερικανικά όπλα – των μελών της συμμαχίας». 

«Η Ελλάδα μέχρι τώρα ήταν απρόθυμη να καταδικάσει τη Ρωσία για όλα όσα πηγαίνουν στραβά στον κόσμο. Τώρα η Ελλάδα προσπαθεί να επανορθώσει στον Τραμπ, ο οποίος παρεμπιπτόντως επέκρινε το γεγονός ότι η Γερμανία εξαρτάται από τις ρωσικές πηγές ενέργειας. Στο τέλος περί αυτού πρόκειται. Να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία, να διατηρηθούν ζωντανές οι κυρώσεις και τελικά να εξαρτώνται από τις ΗΠΑ για ενέργεια και όπλα, είπε ο Creyelman

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sputnik, κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος δήλωνε στο  Πρακτορείο, ότι: «Το περιστατικό με τους Ρώσους διπλωμάτες στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τις ευρύτερες διμερείς σχέσεις».

"Από την κυβέρνηση, μπορούμε μόνο να πούμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εθνικών συμφερόντων μας... Περαιτέρω ενέργειες που θα ληφθούν θα εκτιμηθούν εν ευθέτω χρόνω ... Αλλά πρέπει να πω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις ευρύτερες σχέσεις μας με τη Ρωσία. Θυμάστε με την υπόθεση Skripal, είχαμε μια διαφορετική γραμμή [από τα άλλα κράτη], αρνηθήκαμε να εκδιώξουμε διπλωμάτες. Οπότε δεν έχει να κάνει ειδικά με τη Ρωσία. Εχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο περιστατικό ", ανέφερε στο Sputnik ο αξιωματούχος. 

Πηγή: Sputnik