Αρχαιολόγοι: Βρήκαμε πού έγινε ο γάμος της Κανά και το πρώτο θαύμα του Χριστού

 
Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως βρήκαν την τοποθεσία όπου έγινε ο «Γάμος της Κανά»

Ενημερώθηκε: 31/08/18 - 18:42

Σε μια σημαντική αποκάλυψη υποστηρίζουν ότι προχώρησαν αρχαιολόγοι, που αναφέρουν ότι βρήκαν την τοποθεσία όπου έγινε ο Γάμος της Κανά, δηλαδή τον τόπο του πρώτου θαύματος του Χριστού.

Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, όπου αναφέρεται στον Γάμο της Κανά, ο Χριστός μετέτρεψε το νερό σε κρασί κατά τη διάρκεια του γάμου, την στιγμή που για χρόνια οι προσκυνητές θεωρούσαν πως ο τόπος του θαύματος είναι η πόλη Καφρ Κανά στο βόρειο Ισραήλ.

Πλέον οι αρχαιολόγοι την βρήκαν σε πλαγιά τουλάχιστον πέντε μίλια βόρεια της πόλης Καφρ Κανά.

Τι ανακάλυψαν

"

Εκεί, στον παλιό εβραϊκό οικισμό Khirbet Qana, που χρονολογείται μεταξύ των ετών 323 π.Χ. και 324 μ.Χ., οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως δίκτυο συράγγων, σταυρούς ζωγραφισμένους στα βράχια, αλλά και αναφορές στον «Κύριο Ιησού» στα ελληνικά. Εντοπίστηκε, ακόμη, ένας βωμός και ένα ράφι με τα ερείπια ενός πέτρινου σκεύους, καθώς και χώρος για άλλα πέντε. Εξι πέτρινα βάζα σαν αυτό περιείχαν το κρασί στη βιβλική αναφορά του θαύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Tom McCollough, τόνισε ότι υπήρχαν τρεις άλλες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να ο τόπος του γάμου της Κανά, «αλλά κανένας δεν έχει το σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που έχει ο οικισμός Khirbet Qana», είπε.

«Εχουμε αποκαλύψει ένα μεγάλο χριστιανικό συγκρότημα σπηλαίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από χριστιανούς προσκυνητές που ήρθαν να προσκυνήσουν το θαύμα του νερού που έγινε κρασί. Το σύμπλεγμα αυτό χρησιμοποιήθηκε στις αρχές του 5ου ή στις αρχές του 6ου αιώνα και συνέχισε να χρησιμοποιείται από τους προσκυνητές στην περίοδο των Σταυροφοριών του 12ου αιώνα. Τα κείμενα προσκυνητών που έχουμε από την εποχή εκείνη που περιγράφουν τι έκαναν και είδαν οι προσκυνητές όταν ήρθαν στην Κανά της Γαλιλαίας ταιριάζουν πολύ με αυτό που έχουμε ανακαλύψει», προσθέτει, σύμφωνα με την Daily Mail.