Η Μέρκελ «ανοίγει» τα χαρτιά της - Τι ομολογεί για την Ελλάδα;

Η Μέρκελ «ανοίγει» τα χαρτιά της - Τι ομολογεί για την Ελλάδα;
Ενημερώθηκε: 07/10/17 - 15:26

Η Άνγκλεα Μέρκελ μιλά για πρώτη φορά όσο αφορά στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, ενώ «ανοίγει» τα χαρτιά της σχετικά με ΕΕ, Τουρκία, προσφυγικό και Ελλάδα.

Σε ομιλία της στη Νεολαία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και του βαυαρού εταίρου της, των Χριστιανωνιστών, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι θα είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Η Καγκελάριος ξεκαθαρίζει πως προτεραιότητα αποτελεί η συμφωνία με τους Χριστιανοκοινωνιστές για τον ανώτατο αριθμό των προσφύγων. Μάλιστα, αύριο θα συναντηθεί και με τον Βαυαρό εταίρο της και ηγέτη τους όσο αφορά στον σχηματισμό της νέα κυβέρνησης.

«Τα αδελφά κόμματα- Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές- διαφωνούσαν για το θέμα αυτό στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Αλλά τώρα υπάρχει ένα νέο καθήκον: να εφαρμόσουμε από κοινού τη λαική εντολή», εκφράζει η ίδια, όπως φαίνεται και στο protothema.

Στον αντίποδα, ασχολήθηκε και με το μόνιμα φλέγον ζήτημα που είναι η Ελλάδα. Δήλωσε λοιπόν πως η Συνθήκη της Ε.Ε για τους πρόσφυγες με την Τουρκία δεν λειτουργεί ως βοήθεια για τη χώρα μας και την Ευρώπη, την ώρα που η ίδια «κατηγορείται ότι έκανε την Ε.Ε μέσω της συνθήκης αυτής να είναι εξαρτημένη από την Τουρκία».

Να σημειωθεί πως λίγο πριν ανεβεί στο βήμα δόθηκε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση που μαρτυρά ότι 1 στους 3 Γερμανούς θέλουν να ορίσει τον διάδοχό της πριν το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το διπλό παιχνίδι της Μέρκελ στο προσφυγικό