Η Ρωσία βάζει στο πρόγραμμα Su-57 την Τουρκία αντικαθιστώντας την Ινδία;

Η Ρωσία βάζει στο πρόγραμμα Su-57 την Τουρκία αντικαθιστώντας την Ινδία;
Ενημερώθηκε: 03/09/18 - 10:10

Η Ρωσία που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στη συνεργασία της με την Ινδία, στο προγραμμα για το μαχητικό  Su 57, η οποία έχει αναστείλει την συμμετοχή της, εξετάζει το ενδεχόμενο να την αντικαταστήσει με την Τουρκία!

Αν και ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξαγωγών Αμυντικού Υλικού Ντιμίτρι Σουγκάεφ, χαρακτήρισε την απόφαση της Ινδίας προσωρινή, το ενδεχόμενο να πάρει η Τουρκία τη θέση της είναι κάτι πολύ πιθανό!

Η Μόσχα θέλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ που έχουν επίπτωση και στην παράδοση των αμερικανικών F-35 στην Άγκυρα. Θέλει να εκμεταλλευθεί την υπέρμετρη φιλοδοξία του Ερντογάν η οποία περιλαμβάνει και σχέδιο για την “εξοπλιστική αυτονομία” της Τουρκίας από τη Δύση.

Από το 2010 η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία έχει λάβει εντολή να σχεδιάσει το “εθνικό μαχητικό αεροσκάφος” με την κωδική ονομασία TF-X. Η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Βρετανία γι΄ αυτό το πρόγραμμα.

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να παραγγείλει συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 “Triumph” από τη Ρωσία έχει περιπλέξει την κατάσταση.

Μ΄ αυτά τα δεδομένα η συνέντευξη του Βίκτορ Κλάδοφ, διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του ρωσικού αμυντικού ομίλου Rostec, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν να συζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς”, δήλωσε ο Κλάδοφ. “Για ένα τόσο σημαντικό έργο, τα δύο μέρη πρέπει να είναι έτοιμα να συνεργαστούν”, πρόσθεσε. “Είμαι πεπεισμένος ότι και οι δύο χώρες είναι σε θέση να υλοποιήσουν ένα τέτοιο έργο”,τόνισε.

Πρόσφατα , ο Κλαδόφ είχε προτείνει την συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα TF-X. “Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τους κινητήρες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του Eurasia Airshow στην Αττάλεια.

Πηγή: Militaire