Η "υποκρισία" των Γερμανών πίσω από την καταδίκη των Τούρκων για τον βομβαρδισμό στην Αφρίν

 
Η γερμανική υποκρισία για την τουρκική εισβολή στην Συρία

Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 16:25

Η Ευρώπη σιωπά για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και η “ατμομηχανή” της, η Γερμανία απλά υποκρίνεται …πως ανησυχεί!

Μ.Τσαβούσογλου

Αυτή την …ανησυχία εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ στον Τούρκο ομόλογό του , σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Αλλά δεν είπε κουβέντα για την αναβάθμιση των γερμανικών αρμάτων Leopard που διαθέτει η Τουρκία και τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τους Κούρδους της Συρίας στο έλεος του Ερντογάν;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Der Spiegel η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει το αίτημα της Rheinmetall να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τα τουρκικά άρματα μάχης Leopard!

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έχει αγοράσει πάνω από 750 άρματα μάχης από τη Γερμανία από το 1980 μέχρι τα τέλη του 2000, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει αν κάποια απ΄αυτά χρησιμποιούνται στην εισβολή στη βόρεια Συρία. Το ερώτημα του τέθηκε μετά από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Ο Ερντογάν απειλεί "να συντρίψει" τους Κούρδους της Συρίας "μέχρι να μην απομείνει τίποτα"  

Ο ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε τον Τούρκο ομολογό του Μ.Τσαβούσογλου, ότι οι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία θα παραμείνουν “παγωμένες” μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση του κρατούμενου δημοσιογράφου Γιουτσέλ, αλλά σημείωσε ότι το Βερολίνο θα επανεξετάσει το αίτημα της Άγκυρας να εκσυγχρονίσει τα άρματα μάχης που έχει προμηθευτεί από τη Γερμανία.

Η Τουρκία θέλει να εξοπλίσει τα Leopard με συστήματα προστασίας εναντίον αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ένα σύστημα αισθητήρων για αντιαρματικά βλήματα.

Πηγή: militaire.gr