ΗΠΑ και Γερμανία "αδειάζουν" Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης

«Σφαλιάρα» στον Ερντογάν για τα σχέδια του στη Συνθήκη της Λωζάνης από ΗΠΑ και Γερμανία
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 19:20

Αυστηρό μήνυμα στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις δηλώσεις του μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στέλνουν τόσο το  Βερολίνο, όσο και οι ΗΠΑ.

 "Εδώ και 15 χρόνια σε όλους τους Έλληνες φίλους μου, λέω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε να εκσυγχρονίσουμε αυτή τη Συνθήκη(της Λωζάνης) και δεν πήρα καμία απάντηση", δήλωσε αμετάπειστος ο "Σουλτάνος" για να πάρει απάντηση τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνθήκη της Λωζάνης ισχύει εδώ και 100 χρόνια και δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της, τόνισε γερμανική διπλωματική πηγή στον realfm 97.8.

Το... όραμα του Σουλτς: Η ΕΕ να γίνει οι ΗΠΑ της Ευρώπης μέχρι το 2015!

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Στραβελάκη ο ανταποκριτής στη Γερμανία, Παντελής Βαλασόπουλος, οι ίδιοι κύκλοι είπαν πως δεν μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα στην Τουρκία αλλά ούτε και τα μάτια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο

Την ίδια στιγμή όμως και η αμερικάνικη κυβέρνηση "κόβει" τις προσδοκίες Ερντογάν για μια Συνθήκη της Λωζάνης κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες του σχετικά με επικαιροποίηση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, αξιωματούχος του State Department της δήλωσε ότι  πάγια θέση των ΗΠΑ είναι να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών, συμπεριλαμβανομένων και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

"