Γυμνοί μάρτυρες του Ιεχωβά απήγαγαν οικογένεια

 
Γυμνοί μάρτυρες του Ιεχωβά απήγαγαν οικογένεια

Ενημερώθηκε: 28/09/18 - 13:37

Μια ομάδα Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι ήταν εντελώς γυμνοί, απήγαγαν τους γείτονές τους, αφού όπως είπαν στις αρχές νόμιζαν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.

Η παράξενη απαγωγή έγινε τον Νοέμβριο του 2017 όταν ένας άνδρας, και οι δυο κόρες του, η μια ενήλικη και η άλλη έξι ετών, αναγκάστηκαν δια της βίας να βγουν από το σπίτι τους και να επιβιβαστούν σε ένα τζιπ, από πέντε άτομα που δεν φορούσαν καθόλου ρούχα.

Ο άνδρας και οι οικογένειά του κατάφεραν να δραπετεύσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, με αποτέλεσμα όλοι οι δράστες να συλληφθούν.

Πιο συγκεκριμένα, δυο γυναίκες, καθώς και ένας άνδρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απαγωγή και παράνομη κράτηση. Σε μια από τις γυναίκες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνο οδήγηση, ενώ όπως αποδείχτηκε από στοιχεία που κατατέθηκαν η παράξενη συμπεριφορά των κατηγορουμένων είχε ξεκινήσει πολλές μέρες πριν την απαγωγή.

10

Σύμφωνα με τις αρχές οι τρεις ενήλικοι και δυο έφηβοι ταξίδεψαν στην πόλη Leduc του Καναδά για να επισκεφθούν συγγενείς τους. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διαμονής τους αρνήθηκαν να βγουν από το σπίτι, αλλά και να φάνε το οτιδήποτε. Είχαν πειστεί ότι ζούσαν την περίοδο μεγάλης θλίψης, ένα διάστημα βασανισμού πού κάποιοι ευαγγελικοί χριστιανοί θεωρούν ότι είναι η αρχή της αποκάλυψης. Μια από τους εφήβους είπε στις αρχές ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι άκουσε κραυγές και είδε στάχτες στον αέρα. Είπε ότι κρύφτηκε στο μπάνιο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας επειδή πίστευαν ότι δαίμονες και κακοί άνθρωποι βρίσκονταν έξω από το σπίτι. Η αστυνομία είπε ότι πίστευαν πως βρίσκονταν σε κίνδυνο και τότε εγκατέλειψαν το σπίτι για να βρουν ασφάλεια, καθώς επίσης και ότι εκτός από τη μητέρα η υπόλοιποι δεν φορούσαν καθόλου ρούχα.

11

Εν συνεχεία όλοι τους, που ήταν μάρτυρες του Ιεχωβά, έκαναν μια στάση στο γειτονικό σπίτι και ανάγκασαν την οικογένεια να μπουν στο αυτοκίνητο και να κάτσουν στις πίσω θέσεις. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να αποδράσουν και να σταματήσουν έναν οδηγό φορτηγού ζητώντας του βοήθεια. Μάλιστα οι απαγωγείς έφτασαν σε σημείο να χτυπήσουν το φορτηγό στο πίσω μέρος και να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα.

12

Όταν έφτασε η αστυνομία οι δράστες αρνήθηκαν να βγουν από το όχημα. Μάλιστα ένας από αυτούς νόμιζε ότι οι αστυνομικοί ήταν τέρατα που ήθελαν να τους σκοτώσουν. Την ώρα της σύλληψης οι απαγωγείς φάνηκαν εξαιρετικά δυνατοί, αφού δυο από αυτούς δεν επηρεάστηκαν από το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί, ενώ οι άλλοι τρεις ακινητοποιήθηκαν με τέιζερ. Ο ένας κατάφερε να διαφύγει και να κρυφτεί κάτω από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα λουρί για να τραβηχτεί έξω.

Οι γείτονες είπαν στις αρχές ότι η οικογένεια ήταν σαν δαιμονισμένη, και πως ξεκάθαρα δεν ήταν καλά στα μυαλά τους.