Μυστήριο! Εξωγήινες οι μούμιες που ανακαλύφθηκαν στο Περού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατροπή! Εξωγήινες οι μούμιες που ανακαλύφθηκαν στο Περού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 26/10/17 - 11:12

Τον περασμένο Ιούνιο ανακαλύφθηκαν πέντε μούμιες που δεν φαίνονταν να είναι ανθρώπινες στην αρχαία μυστηριακή πόλη Nazca του Περού. Αμέσως ο επιστημονικός κόσμος διχάστηκε καθώς η υπόθεση θύμιζε σε αρκετά σημεία το περίφημο βίντεο του Ρόσγουελ που είχε βγει στη δημοσιότητα  το 1996. Τα αλλόκοτα λείψανα έφερναν περισσότερο σε… ανθρωποειδή, παρά σε κανονικούς ανθρώπους. Αυτό ήταν αρκετό για τους υποστηρικτές των X-Files και της ύπαρξης των εξωγήινων πως βρέθηκαν τα πρώτα δείγμα εξωγήινης ζωής στον πλανήτη μας.

Οι εξωγήινες μούμιες του Περού

Τα ξεχωριστά αυτά λείψανα βρίσκονται υπό έρευνα από τους επιστήμονες εδώ και μήνες για να δοθεί η λύση του μυστηρίου. Ο Περουβιανός επιστήμονας, Δρ Edson Vivanco, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Daily Express ήταν κατηγορηματικός: Οι εξωγήινες μούμιες είναι αληθινές! Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για λείψανα μη ανθρώπινων όντων και προσδιορίζει την ηλικία τους σε τουλάχιστον 1.700 χρόνια. Αναφέρει ακόμη ότι το να δημιουργήσει κάποιος με τεχνητό τρόπο αυτά τα μακρόστενα κρανία τους θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Οι έρευνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, συνεχίζονται, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι οι μούμιες έχουν υποστεί τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι οι μούμιες δεν είναι απάτη και είναι αληθινές.

Από την αντίπερα όχθη οι σκεπτικιστές σημειώνουν πως τα συγκεκριμένα σώματα με τις καμπυλωτές σπονδυλικές στήλες και τα τρία δάχτυλα είναι τόσο... "κακοφτιαγμένα" που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κατασκευαστεί από... γυψοσανίδα ή ακόμη και χαρτόνι. Ενώ τα αλλόκοτα λείψανα με τα τρία δάχτυλα σε χέρια και πόδια θεωρήθηκαν ψεύτικα από άλλους επιστήμονες ο Vivanco επισημαίνει: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που συνηγορούν στο ότι τα σώματα είναι αληθινά. Για να αναδημιουργήσεις ένα κρανία με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κάτι πολύ δύσκολο» Ο επιστήμονας ακόμη υπογραμμίζει ότι, αν ήταν ψεύτικες οι μούμιες, θα ήταν ο πρώτος που θα το έλεγε.

«Αυτή τη στιγμή μελετάμε τα αποδεικτικά στοιχεία και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει τίποτα που να δείχνει ότι πρόκειται για απάτη ή ότι τα πτώματα τροποποιήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο. Έχουμε πολλά στοιχεία που μας οδηγούν να αποδείξουμε ότι είναι αληθινά», σημειώνει.

Το βίντεο με τις μούμιες εξωγήινων δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο στην αρχαία πόλη Nazca, στο Περού. Αναρτήθηκε από το site Gaia.com που ισχυρίζεται ότι το σώμα εξωγήινου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μυστηριώδη σπήλαια.