Νετανιάχου κατά Ερντογάν που...γλείφει τους Παλαιστίνιους : Δεν θα μιλάς εσύ που επιβάλεις κατοχή στην Κύπρο

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Τουρκία με αφορμή την "στημένη" συμπαράσταση Ερντογάν στους Παλαιστίνιους για τις μεταφορές των πρεσβειών ξένων κρατών από το Τελ Αβίβ
Ενημερώθηκε: 22/12/18 - 23:29

Ανεβαίνουν απότομα οι τόνοι ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Τουρκία κι αυτό γιατί ο Ερντογάν θυμήθηκε να το παίξει....φιλάνθρωπος στους Παλαιστίνιους για να μπει στο μάτι του Ισραήλ 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας τον άνθρωπο που έχει επιβάλει κατοχή στην βόρεια Κύπρο» και υπεύθυνο για τους θανάτους Κούρδων αμάχων.

«Ο Ερντογάν – που έχει υπό κατοχή την βόρεια Κύπρο και του οποίου ο στρατός σφάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά εντός κι εκτός Τουρκίας – δεν θα πρέπει να κηρύττει στο Ισραήλ» έγραψε ο κ. Νετανιάχου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Νετανιάχου απάντησε με το που ενημερώθηκε ότι ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σχετικά με την απόφαση ορισμένων χωρών να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ και τον διαβεβαίωσε σύμφωνα και με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu  ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους. 

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον κ. Αμπάς πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει πως η επέμβαση στην Συρία, για πρώτη φορά ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, θα άρχιζε εντός ημερών, όμως χθες Παρασκευή είπε πως η επιχείρηση αναβάλλεται για λίγο καιρό, προκειμένου να αξιολογηθούν οι συνέπειες της αμερικανικής απόσυρσης από την περιοχή.

Από την στιγμή λοιπόν που διαμηνύει πως θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά των Κούρδων της Συρίας, δεν δικαιούται να ομιλεί με ειρηνικό ύφος σε διαφωνίες άλλων κρατών...