Παραδοχή Ερντογάν: Μη συντριβούμε όπως στην συνθήκη της Λωζάνης

Ερντογάν: Η αναίτια επίθεση στην Β.Συρία και τα..."υπό κατοχή" ελληνικά νησιά
Ενημερώθηκε: 27/01/18 - 18:34

Στριμωγμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας του.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο "Σουλτάνος" προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την αιματοχυσία της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" που διαπράττει στην Βόρεια Συρία, παρέα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά την ίδια στιγμή καλείται να δώσει εξηγήσεις στην αντιπολίτευση του Κιλιτσντάρογλου που τον κατηγορεί συνεχώς για τα...  “υπό ελληνική κατοχή” νησιά του Αιγαίου.  

Ήχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν: Ας βομβαρδίσει και θα λάβει την κατάλληλη απάντηση

 

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα εγκλωβίσουν τον ο Κιλιτσντάρογλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον “λογαριασμό” στην Κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!», 

Τουρκία: Νέες συλλήψεις για «προπαγάνδα» κατά της τουρκικής επίθεσης στη Συρία

 

Διπλωματικός αγώνας  για να μην υπάρξει ήττα όπως στην Λωζάνη!

 

«Όσο συνεχίζεται ο αγώνας μας, τόσο η αποφασιστικότητά μας αυξάνεται. Εμείς από την Άγκυρα, αλλά και ο Πρωθυπουργός μας και οι Υπουργοί μας κάνουν έναν διπλωματικό αγώνα. Μιλάμε με τη Ρωσία, με την Αμερική, με την Αγγλία, με διάφορες χώρες της Ευρώπης... Γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην Ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε», δήλωσε ο Ερντογάν πριν απαντήσει στη συνέχεια στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου.