Σε «συναγερμό» η Τουρκία - Ετοιμάζει επιστράτευση ο Ερντογάν

 
Σε «συναγερμό» η Τουρκία - Ετοιμάζει επιστράτευση ο Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 24/02/18 - 23:54

Για το «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας» μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποίησε τους πολίτες να είναι έτοιμοι για ένα ενδεχόμενο επιστράτευσης ενώ έκανε λόγο για «θερμό καλοκαίρι» στα σύνορα της χώρας.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε ομιλία που έδωσε στην πόλη Kahramanmaras της νοτιονατολικής Τουρκίας με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

Ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μίλησε και για το «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας», λέγοντας με νόημα πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν κάποτε ήταν «18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πού φτάσαμε...»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέα πρόκληση με δύο τουρκικές NAVTEX στην Κρήτη!

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της χώρας. Λίγο μετά τις δηλώσεις τού Ερντογάν, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους!

Στον απόχο των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα να έχουμε πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.