Στήριξη Ταγιάνι σε Αναστασιάδη: Λύση στο Κυπριακό χωρίς κατοχικά στρατεύματα

"Βόμβα" στις προσπάθειες του Μουσταφά Ακιντζί να επιβάλλει ως απαραίτητο όρο τα κατοχικά στρατεύματα για επίλυση του Κυπριακού
Ενημερώθηκε: 14/12/17 - 21:09

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στις προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την επίλυση του Κυπριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΕΔΩ

 

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας του πρώτου τμήματος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες,ο κ. Ταγιάνι τόνισε ότι  "θέλουμε και πρέπει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, αλλά χωρίς παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, στο βόρειο τμήμα της νήσου", κάτι πολύ σημαντικό που αποτελεί βόμβα στις προσπάθειες του Μουσταφά Ακιντζί να επιβάλλει ως απαραίτητο όρο τα κατοχικά στρατεύματα σε μια ενδεχόμενη λύση.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Κύπρο, είπα πως πρέπει να δουλέψουμε προς μια συμφωνία, μεταξύ των δύο, με τον βορρά της Κύπρου, αλλά χωρίς την παρουσία του τουρκικού στρατού σε αυτά τα τμήματα του νησιού. Υποστηρίζω το έργο του Προέδρου Αναστασιάδη και πιέζω υπέρ μιας λύσης, αλλά, όπως είπα, χωρίς τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο. Αυτό το πρόβλημα αφορά και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της βόρειας Κύπρου», είπε στη δήλωσή του ο κ. Ταγιάνι.