Στόλτενμπεργκ: Άγκυρα και Αθήνα να τα βρούν μεταξύ τους

Στόλτενμπεργκ: Άγκυρα και Αθήνα να τα βρούν μεταξύ τους
Ενημερώθηκε: 15/04/18 - 14:39

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Αθήνα και την Αγκυρα να λύσουν τις διαφορές τους, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να παρέμβει. Σε συνέντευξη στο Anadolu, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε για την ένταση στο Αιγαίο και τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα ζήτησε επίσημα το ΝΑΤΟ να αναλάβει ποιο ενεργό ρόλο.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σύμμαχοι από το 1952. Αμφότερες οι χώρες συμβάλλουν στη συλλογική ασφάλεια. Αναμένω ότι θα επιλυθούν οι διαφορές που βλέπουμε σε κάποια ζητήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, στο πνεύμα των καλών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου», απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Είναι ο Γιώργος Μπαλταδώρος ο πρώτος νεκρός από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο στο Αιγαίο;

Οταν ρωτήθηκε ξανά αν θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ, απάντησε: «Οχι, αυτό δεν είναι ζήτημα του ΝΑΤΟ, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο Στόλτενμπεργκ παραδέχθηκε ότι ο διάλογος με τη Ρωσία είναι δύσκολος και για αυτό ακριβώς είναι σημαντικός. «Η Ρωσία δεν θα φύγει. Είναι γείτονάς μας. Οπότε ο διάλογος γίνεται εν μέρει για να δημιουργηθεί καλύτερη σχέση, αλλά και για τη διαχείριση της σχέσης που έχουμε ήδη», συμπλήρωσε.