Είναι ο Γιώργος Μπαλταδώρος ο πρώτος νεκρός από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο στο Αιγαίο;

Είναι ο Γιώργος Μπαλταδώρος ο πρώτος νεκρός από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο στο Αιγαίο;
Ενημερώθηκε: 15/04/18 - 17:22

Ρίγη προκαλούν τα λόγια ενός επιτελή του ΓΕΕΘΑ και η φράση που ειπώθηκε μετά την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 προκαλώντας το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού «πολέμου» νεύρων αλλά και φθοράς», «δεν περιμένουν κανένα πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαιναν τους κινδύνους που κρύβει μία παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σαράντα δύο ημέρες μετά την τυπική έναρξη της κατάστασης επιφυλακής, δυστυχώς οι φόβοι τους επαληθεύθηκαν με τη συντριβή του Mirage 2000-5 και το θάνατο του Σμηναγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οικονομική στήριξη της οικογένειας του Γιώργου Μπαλταδώρου από τον επιχειρηματία Κωνσταντινίδη

Το Mirage 2000-5 μπορεί να μην έπεσε κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων που έγιναν την Πέμπτη στο Αιγαίο, όμως η καταπόνηση την οποία είχαν υποστεί ο Σμηναγός Μπαλταδώρoς και ο δεύτερος χειριστής που πετούσαν μαζί, ήταν μεγάλη. Πετώντας από τη Σκύρο, βρέθηκαν σε «επαφή» με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη, τους ακολούθησαν μέχρι τη Ρόδο και ξανά πίσω στη Μυτιλήνη. 

Μετά τη 45λεπτη αποστολή, που είναι φυσιολογικό να προκάλεσε κόπωση στους δύο χειριστές, η πτήση της επιστροφής έμοιαζε δύσκολη υπόθεση. Τίποτα στον αέρα δεν είναι εύκολο κι αυτό αποδείχθηκε στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Σκύρου τα δύο Mirage μπήκαν στη χαμηλή νέφωση σε ύψος 3.000 ποδιών από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μαχητικό του Μπαλταδώρου καρφώθηκε στη θάλασσα.

Για τον επιτελή του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με την Real, καταγράφεται ως η πρώτη απώλεια της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση μήνα.