Τραγωδία στην Καμπούλ με 103 νεκρούς και 235 τραυματίες

Τραγωδία στην Καμπούλ με 103 νεκρούς και 235 τραυματίες
Ενημερώθηκε: 28/01/18 - 15:07

Ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο ασθενοφόρο, που πραγματοποιήθηκε χθες (27/1) στο κέντρο της Καμπούλ, έχει φθάσει τους 103 νεκρούς και τους 235 τραυματίες.

Πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Βαΐς Μπαρμάκ. «Δυστυχώς πολλοί τραυματίες υπέκυψαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και ο αριθμός των μαρτύρων φθάνει πλέον τους 103 νεκρούς και τους 235 τραυματίες», δήλωσε ο Μπαρμάκ σε συνέντευξη Τύπου.

Λονδίνο: Νεκρά τρία παιδιά - Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τον Μπαρμάκ, «χάσαμε επίσης μεγάλο αριθμό αστυνομικών: πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους μόνο σ' ένα σημείο ελέγχου και τριάντα τραυματίσθηκαν», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν. Η οδός στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη είναι μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες της Καμπούλ επειδή έχουν εκεί την έδρα τους πολυάριθμοι θεσμοί και ξένες αντιπροσωπείες ενώ στεγάζονται επίσης γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και την έδρα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αεροφωτογραφίες δείχνουν πως εμφανίσθηκαν δύο ασθενοφόρα, το πρώτο ελέγχθηκε από την αστυνομία στο πρώτο σημείο ελέγχου: βλέπουμε τον αστυνομικό να μιλάει στον οδηγό πριν τον αφήσει να περάσει, όπως και το δεύτερο ασθενοφόρο, για το οποίο νόμισε ότι συνόδευε το πρώτο».

«Σφαγή» στην Καμπούλ - Πολλοί νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα δύο ασθενοφόρα πήγαν και στάθμευσαν στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου πριν εξέλθουν απ' αυτόν 20 λεπτά αργότερα και κατευθυνθούν προς το δεύτερο σημείο ελέγχου, όπου και τα σταμάτησαν. Εκεί είναι που σημειώθηκε η έκρηξη», αφηγήθηκε. Το νοσοκομείο βρίσκεται ανάμεσα στα δύο σημεία ελέγχου και το δεύτερο φυλάσσει την πρόσβαση στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρεσβείες της Ινδίας και της Σουηδίας.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε από πού προέρχονταν αυτές οι εικόνες και είπε μόνο ότι δεν έχουν ήχο.