Αλλαγή ονόματος και λογότυπου για το ρύζι Uncle Ben's

Αλλαγή ονόματος και λογότυπου για το ρύζι Uncle Ben's
Ενημερώθηκε: 24/09/20 - 16:49

Με την κατηγορία ότι αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα, η Uncle Ben's αλλάζει όνομα. Εκτός από την αλλαγή ονομασίας, αποφασίστηκε και η αλλαγή του λογότυπου της διάσημης μάρκας ρυζιού.

Ο όμιλος Mars, στον οποίο ανήκει η Uncle Ben's, έπειτα από πολλές εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων με τις οποίες καταγγελλόταν η αστυνομική βία και ευρύτερα ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, παραδέχθηκε "ότι έχει φθάσει η στιγμή για να εξελίξουμε τη μάρκα Uncle Ben's, περιλαμβανομένης της οπτικής ταυτότητάς της". Ωστόσο, δεν είχε διευκρινίσει πως θα πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή.

Η εταιρεία Mars επέλεξε λοιπόν να αλλάξει το όνομα σε "Ben's Original" και να αποσύρει την εικόνα με το πρόσωπο ενός ηλικιωμένου Αφροαμερικανού, που θα μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη τις φυτείες ρυζιού που καλλιεργούνταν χάρη στους σκλάβους.

"Ακούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες καταναλωτές, τους ίδιους μας τους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο", υπογράμμισε σήμερα μία εκ των επικεφαλής της Mars, η Φιόνα Ντόσον, σε δελτίο Τύπου.

"Κατανοούμε τις ανισότητες που συνδέονται με το όνομα και το πρόσωπο της προηγούμενης μάρκας", συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα πακέτα ρυζιού που θα φέρουν το νέο όνομα και το νέο λογότυπο, θα κυκλοφορήσουν από το 2021.

Επιπλέον, ο όμιλος προβλέπει να χρηματοδοτήσει προγράμματα στήριξης στις κοινότητες των μαύρων στο Γκρίνβιλ, στο Μισισίπι, μια πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ όπου το ρύζι Ben's Original παράγεται για περισσότερα από 40 χρόνια.

Έτσι, το προϊόν δεν αλλάζει απλώς το όνομα και την εικόνα του. Αναλαμβάνει επίσης δράση για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης και της ισότητας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ