Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι «έχασαν» για αρκετές ώρες δύο υποβρύχια στη Λιβύη

Λιβύη: Οι Τούρκοι «έχασαν» για ώρες 2 υποβρύχια - Τι αποκαλύπτει η Αίγυπτος μέσω του Russia Today
Ενημερώθηκε: 29/06/20 - 18:01

Ένα σοβαρό επιχειρησιακό πρόβλημα στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αποκάλυψε η Αίγυπτος και έφερε στη δημοσιότητα η αραβόφωνη έκδοση του πρακτορείου Russia Today.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Τουρκία έχασε επαφή με τα δύο υποβρύχιά της κλάσης 209, τα οποία βρίσκονταν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, κατόπιν παρεμβολών που δέχθηκε στα συστήματα επικοινωνίας τους.

Οι Τούρκοι «έχασαν» για αρκετές ώρες δύο υποβρύχια στη Λιβύη

 

Το περιστατικό έγινε στις 8 Ιουνίου και η Τουρκία το απέκρυψε. Όμως, στρατιωτική πηγή επισημαίνει ότι αυτό προκαλεί σοβαρά ζήτημα στην Τουρκία, αφού όπως επισημαίνει θεωρητικά είναι δύσκολο να υπάρξει παρεμβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός υποβρυχίου, δεδομένου ότι αυτό πλέει σε μεγάλα βάθη.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι όντως τα δύο τουρκικά υποβρύχια αγνοούνταν ή νέκρωσαν μέσω εξελιγμένου συστήματος παρεμβολών, σημαίνει ότι μπαίνουμε σε ένα νέο θέατρο αναβαθμισμένων επιχειρήσεων, που αναλογικά πάμφθηνης κατασκευής ηλεκτρονικών παρεμβολών μπορούν να αχρηστεύσουν πανάκριβα οπλικά συστήματα και να αλλάξουν υπέρμετρα την έκβαση μίας επιχείρησης, ακόμη και τον συσχετισμό δυνάμεων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: Το ρεπορτάζ είναι του Χρήστου Μαζανίτη από την ιστοσελίδα enikos.gr